Atari

Kontrolka WOM Ares 610

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Atari    4

nic niepokojącego nie zauważyłem, włącza i wyłącza się normalnie, pod obciążeniem również. Miga bodajże 7 razy, czy to kod jakiejś błędu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Atari    4

jak się włączy na błotniku to owszem miga, ale kiedy włączam w kabinie WOM to zapala się, świeci kilka sekund, a następnie miga 7 razy i tak w kółko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darek3    159

Witam

Piszę tutaj bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. A mianowicie w ciągniku claas ares 697 ATZ dzisiaj podczas wożenia obornika wyskoczył mi najpierw błąd 344 i po ok 3 sekundach sam zniknął a potem wyskoczył 342 i też po kilku sekundach sam znikł. Podejrzewam że jest to coś od WOM-u bo przy pierwszym błędzie nie chciał się włączyć ale jak błąd znikł to się WOM włączył i pracował bez problemu. Wie ktoś co konkretnie oznaczają te kody błędów albo gdzie mogę znaleźć co te kody oznaczają? Myślę że skoro te błędy same znikły to nie jest to jakaś poważna usterka. Proszę o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kocfaj    0

Witam. Posiadam ciągnik Ares 610 i mam problem z włączeniem wałka przekaźnika mocy. Po uruchomieniu silnika zaczyna migać lampka wskaźnika obrotów wałka który nie chce się włączyć. Bardzo proszę o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    140

Nie kontaktuje jeden z przycisków na błotniku. Działają tak że w chwili naduszenia przerywasz obwód, po puszczeniu pewnie się nie łączy. Zmostkuj kabelki przy przyciskach i powinno pomóc. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kylosz21    0

Witam. Mam taki problem dziś woziłem obornik Aresem 610 i mam jakiś problem z WOM włącza się ładnie ale po jakimś czasie sam się wyłącza i trzeba go włączać ponownie. Jaka może być tego przyczyna z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makel9    5

Najczęstrzą przyną niedziałajacego(w taki sposób jak opisujesz )Wom Jest czujnik predkości Wom  wiec na początek  spr jego okablowanie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    140

Może też łapać poślizg na sprzęgle i wtedy też będzie rozłączał automatycznie. Duży masz ten rozrzutnik?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kylosz21    0

Rozrzutnik jest mały polska sipma więc napewno ciężko nie ma. A co do okablowania to gdzie tego szukać od czego zacząć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kylosz21    0

Filtry wymieniałem w czerwcu b.r zaraz po zakupie bo swieciła kontrolka od filtrów ale teraz gdy zrobiło się chłodniej przez jakiś czas się znowu świeci, czy to normalne ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez krzysiek16m
      W tym temacie, prosiłbym o zamieszczanie instrukcje obsługi, katalogów części do ciągników marki Renault.
    • Przez dawid464
      witam mam pytanie czy silnik d226-6 rożni się czymś oprócz tubro od td228-6 mają one takie same pojemności, tłoki ???
      czy są morze to inne silniki różniąc się od siebie czy są dostępne części do td228-6 ????
    • Przez Bobas233
      Witam . Przynierzam sie do tego modelu renault . Prosze o plusy i minusy i ewentualne awarie w tym modelu ciągnika. Najlepiej posiadacze tego modelu i podobnych. Ciagnik ma rzekomo 8.5tys godzin i w stanie jest dobrym . Czekam na wypowiedzi .
    • Przez pawlox17
      Witam
      Posiadam Renault 95-14,mam problem z odpaleniem ciągnika,dałem do sprawdzenia głowice,okazało się,że są dobre. Pompowtryski są nowe,paliwo nie schodzi z układu paliwowego,akumulator i rozrusznik są nowe,świeca żarowa jest sprawna.Ciągnik przy rozruchu długo kręci,dymi na siwo i odpala bardzo późno.Czy może być to przyczyna zapłonu?
       
      Z góry dzięki za odpowiedź
    • Przez GRWielkopolska
      Witam mam problem z ciągnikiem Renault 133.14 chłodnica jest umyta a ciągnik się grzeję.Proszę o odpowiedź
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.