Skocz do zawartości

Kontrolka WOM Ares 610

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nic niepokojącego nie zauważyłem, włącza i wyłącza się normalnie, pod obciążeniem również. Miga bodajże 7 razy, czy to kod jakiejś błędu?

Opublikowano

jak się włączy na błotniku to owszem miga, ale kiedy włączam w kabinie WOM to zapala się, świeci kilka sekund, a następnie miga 7 razy i tak w kółko.

Opublikowano

Witam

Piszę tutaj bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. A mianowicie w ciągniku claas ares 697 ATZ dzisiaj podczas wożenia obornika wyskoczył mi najpierw błąd 344 i po ok 3 sekundach sam zniknął a potem wyskoczył 342 i też po kilku sekundach sam znikł. Podejrzewam że jest to coś od WOM-u bo przy pierwszym błędzie nie chciał się włączyć ale jak błąd znikł to się WOM włączył i pracował bez problemu. Wie ktoś co konkretnie oznaczają te kody błędów albo gdzie mogę znaleźć co te kody oznaczają? Myślę że skoro te błędy same znikły to nie jest to jakaś poważna usterka. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Witam. Posiadam ciągnik Ares 610 i mam problem z włączeniem wałka przekaźnika mocy. Po uruchomieniu silnika zaczyna migać lampka wskaźnika obrotów wałka który nie chce się włączyć. Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

Nie kontaktuje jeden z przycisków na błotniku. Działają tak że w chwili naduszenia przerywasz obwód, po puszczeniu pewnie się nie łączy. Zmostkuj kabelki przy przyciskach i powinno pomóc. 

Opublikowano

Witam. Mam taki problem dziś woziłem obornik Aresem 610 i mam jakiś problem z WOM włącza się ładnie ale po jakimś czasie sam się wyłącza i trzeba go włączać ponownie. Jaka może być tego przyczyna z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Filtry wymieniałem w czerwcu b.r zaraz po zakupie bo swieciła kontrolka od filtrów ale teraz gdy zrobiło się chłodniej przez jakiś czas się znowu świeci, czy to normalne ?