Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy czy bez obaw mogę zmieszać oleje z massey ferguson i claasa...

w massey-u mam olej ULTRANS Agrifarm Utto MP (Titan Utto hydra) a w Classie olej Agrishift GA12.

w przyszłości zmienie olej w fergusonie na GA 12, jednak teraz muszę podpiąć hydraulike od talerzówki i nie mam pojącia czy nic sie nie stanie, była kiedyś taka strona gdzie sprawdzało sie mieszalnosć oleji, ale nie mogę jej znaleść

Opublikowano

Obecnie w talerzowce jest Ga12, lecz chodzi mi o to ze sprzet bedzie uzywany raz z jednym ciagnikem raz z drugim, wzaleznosci ktory bedzie wolny. Po jakims czasie oleje wymieszaja sie w znacznym stopniu. Na moje rozumowanie skoro w obydwu ciagnikach skrzynie biegow dzialaja na podobnej zasadzie wiec oleje powinny byc takie same tylko nazywaja sie inaczej.

Opublikowano

Z tego co pamiętam ze szkoły, po porównaniu specyfikacji tych dwóch olejów powiem Ci, że śmiało możesz je mieszać. Są bardzo zbliżone do siebie. Claas ma swoje oleje, które leje do swoich pojazdów i zastrzega sobie aby wlewać tylko ten olej a nie inny. A to jest tak naprawdę tylko obłuda. Wszystkie są podobne i różnią się między sobą znikomo. Utto MP ma to do siebie , że po wymieszaniu z innymi nie wpływa to w żaden sposób na jakość tego oleju. Z resztą chyba wszystkie oleje przekładniowe w ciągnikach są w normie GL-4

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez martinezo
      Witam.
      Zwracam się z pytaniem, jakim środkiem lub olejem konserwujecie swoje maszyny po zakończonym sezonie??
      Wiadomo, że najpierw trzeba maszynę dokładnie umyć, ale jak już wyschnie to stosujecie jakąś powłokę ochronną np. z jakiegoś oleju?? jeśli tak to, proszę o wskazówki jaki środek najlepiej zabezpiecza przed korozją elementy robocze i lakier maszyny (pomijamy olej przepracowany).
      Pozdrawiam użytkowników
    • Przez MFargo
      Ile jest w filtrów od hydrauliki w Massey Ferguson 2 czy 3 i jakie zamawiacie?
    • Przez przemek111447
      Witam.slyszałem ze jest dobrym rozwiazaniem dolanie benzyny do oleju napedowego w ilosci 5l na 70l oleju napedowego.Czy to dobre rozwiazanie i czy ktos to praktykował?A moze macie inne rozwiazania o ktorych nie wiem .....chetnie poczytam o tym i moze cos innego wybiore.Takie rozwiazanie z benzyna chce zastosowac w zetorze 7340 z 2003r i 3 letniej 110km forterze.
    • Przez jgcentrum
      Szanowni Państwo,
      W przypadku zapotrzebowania na wszelkiego rodzaju filtry (m.in. powietrza, oleju, hydrauliczne, przemysłowe) oraz łożyska, uprzejmie proszę o przesyłanie zapytań ofertowych. Z przyjemnością przygotujemy dla Państwa indywidualną ofertę dopasowaną do potrzeb.
      W razie pytań służę pomocą.
      Z wyrazami szacunku,
      [Twoje imię i nazwisko]
      JG Centrum Techniczne
      📞 +48 453 238 260
      📧 kontakt@zaopatrzenieprzemyslu.pl
      🌐 www.zaopatrzenieprzemyslu.pl
      Zapraszam również do zapoznania się z filtrami na naszym sklepie allegro link poniżej:
      https://allegro.pl/uzytkownik/Jgcentrum
  • Dodaj nową pozycję...
v