News

Rozrzutnik do 60 tyś brutto
Przez
gotkamil, w Rozrzutniki obornika
-
Podobna zawartość
-
Przez mlodykom1
Witam wszystkich. Wiem że temat już nie raz był poruszany ale wiem też że przybywa użytkowników tych maszyn i dlatego pytam jaki waszym zdaniem byłby dobry rozrzutnik? Na uwadze mam takie firmy jak Alima, Dafagro, Pronar czy też Ursus. Miałem 3 lata temu na testach Alime wrażenia pozytywne. Ciągnik o mocy 110 km myślałem o rozrzutce 9-10 ton. Waszym zdaniem lepszy jest rozrzutnik na jednej osi(na dużych kołach), czy na tandemie? Z góry dziękuje za wypowiedzi
-
Przez UrsusJohnDeereTeam
Witam.Ładuję i rozwożę obornik jednym ciągnikiem i jak wiadomo jest mały problem z podczepieniem, do tej pory stosowałem pieniek ale jest to troszkę niewygodne.
Jak myślicie co by można zrobić żeby było łatwiej (wiem wiem drugi ciągnik ale to nie wchodzi w grę), może jakaś stopka lub coś? Byłbym wdzięczny za pomysły i zdjęcia.
Rozrzutnik polski, jednoosiowy 3.5T
Pozdrawiam
-
Przez Bartek_00
Witam. Planuję zakup rozrzutnika Pronar NV161/3 10T i chciałbym żeby pełnił dwie funkcje, a mianowicie był do rozwożenia obornika i przewozu kukurydzy. Chciałbym poradzić się osób, które posiadają ten rozrzutnik i stosują taką metodę. Czy demontaż tych wałków jest w miarę szybki i niekłopotliwy.
-
Przez Maxer
Witam
Kupuje rozrzutnik 8 T i nie wiem na jakie wałki mam się zdecydować, czy mam wybrać 2 wałki poziome ślimakowe, bądź 4 wałki ślimakowe pionowe.
Pionowe są 7 tyś. droższe od poziomych.
Proszę o wasze opinie
-
Przez adamek1942
ładowność nominalna 6,5 tony
- adapter 2 walcowy pionowy,
- zasuwa hydrauliczna,
- deflektory,
- wał napędowy szerokokątny,
- osłona tylna adaptera.
cena 80 brutto co o tym myślicie ?? ;D
-
Ważne informacje
Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.