Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj dobrego ursusa ciezko zastapic... Obydwie maszynki fajne, ale nie mozna miec wszystkiego. Na Twoim miejscu bralbym clasa ale moze zetor byłby dobrym kompromisem dla jednego i drugiego?

Opublikowano

Dobrze ze ograniczyleś wybór do 2 łatwiej podjąć decyzję. Nie dawno kupiłem ariona 620 cmatic i bardzo jestem z niego zadowolony. W maju miałem na pokazie ariona 460 i bardzo mi się spodobał ciężki duży ciągnik duża wygodna kabina bardzo zwrotny biegi przeskakuje idealnie bez żadnego szampana. W claase możesz dokupić gwarancję na 3 dodatkowe lata co też jest ważne.najlepiej weź na testy nie wiem jak u ciebie ale u mnie diler zostawia ciągniki na parę dni i jest możliwość wypróbowania we wszystkim. Wg mnie spalanie nie powinno mieć decydującego wpływu na decyzje stać cię na nowy ciągnik to i będzie Cię stać na 50zl więcej miesięcznie na paliwo. Ciągnik jest ciężki ale to dla mnie zaleta będzie miał lepszy uciąg. Mój arion 620 waży ok 8200kg i dziś testuje horsch pronto. Arion seria 400 idealnie pasuje do tura ze względu na flex pilot gdzie wszystko masz w jednym joysticku

Opublikowano

Ja jestem za Claasem,ma troszkę większy moment od Deutza a do tego nie posiada EGR więc silnik nie jest truty spalinami które wracają do komory spalania.

Do tego Claas ma 4 biegi pod obciążeniem,większy udźwig podnosnika w standarzie (Deutz ma większy za dopłatą) no i Claas ma rozkład masy po 50 % na każdą oś.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrz17xd
      Witam wszystkich tutaj na forum. Piszę tutaj bo chciałbym się was poradzić w pewnej sprawie, a szczególnie chodzi mi o użytkowników którzy posiadają kombajn claas dominator 85. Chciałbym się dowiedzieć od czego służy lampka zaznaczona w kółeczko na zdjęciu. Domyślam się, że służy ona do retromatu, ale chciałbym się dowiedzieć co dokładnie ona sygnalizuje?

• Przez Theprzemo205
      Witam Jestem zainteresowany tym oto kombajnem.  https://www.olx.pl/oferta/claas-mercator-50-kosa-3m-oryginal-jeden-wlasciciel-export-szwecja-CID757-IDCeVnD.html#fe296148d1 
      Za bardzo się nie znam na kombajnach. Dotychczas uztkowałem tylko Claas Cosmos. Czy mercatorem da rade kosić kukurydze i rzepak?  Czy te 2029 motogodzin to dużo jak na taki kombajn?
    • Przez Grzesiu95
      Witam
      Ktoś wie co oznacza kod błędu id 7666h ??

• Przez koomar
      Witam. jak w temacie mój arion gubi płyn chłodniczy który pokazuje się w kabinie przy pedale gazu dwukrotnie przewod pod kabina pękł. ktoś ma jakieś pomysły od czego to może być? nie kopci na biało olej też nie wskazuje na obecność płynu chlodniczego
    • Przez norbi9032
      Witam czy ktoś ma do sprzedania bieżnie do zgrabiarki Deutz fahr ks 3.37.? Lub może ktoś wie czy ktoś by dorobił tą część? Szukałem na internecie i ciężko z częściami do tego modelu. Może pasuje od innego modelu, orientuje się ktoś? Pozdrawiam 😉
  • Dodaj nową pozycję...
v