Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich:D

Jest to moj pierwszy post na forumi prosze Was o pomoca mianowicie musze wymienic tulejki w rurze nagarniacza.Jak sie do tego zabrac.Po przyjrzeniu sie, to wygada jakby trzeba było rozebrac nagarniacz od przodu, ale może ktos poradzi dokładnie co i jak.

Temat swiezy bo dopieo niedawno nabyłem kostke, dotad zawsze korzystałem z usług, a do zniw jeszcze moment wiec czas poprawic:)

Opublikowano

Miałem kiedyś kostkę i wydaje mi się że najlepiej byłoby odjąć cały nagarniacz. Trzeba zdjąć tą linkę od regulacji wysokości i podnoszenia i odkręcić kilka śrubek, nie pamiętam już, musiałbym to obejrzeć a nikt w okolicy już praktycznie nie używa kostki. Wtedy będziesz miał najlepszy dostęp, robiłem tak jak wymieniałem rolki w prowadnicy nagarniacza

Opublikowano

Sie dogadały - jeden o nagarniaczu , drugi o podbieraku . Kolego ściąg sobie jakiś katalog i tam powinno być trochę widać co i jak idzie .

Opublikowano

No własnie chciałem koledze wyzej pisac ze mi o nagarniacz chodzi a nie podbieracz:)Mam katalog i instrukcje z prasa dostałem. mniej wiecej doszedłem tylko mam problem z wybiciem zabezpieczenia sprezystego tu gdzie lewa korba jest osadzona w łozysku a to z kolei jest przymocowane do blach prasy. Na zabezpieczeniu widac ze jednej jak i drugiej strony otworki sa i chyba było rozwiercane a nawet nie drgnie zeby wybic- a w katalogu nawet go nie ma na rysunkach:(

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez toobek
      Witam szanownych kolegów. Mam dwa problemy z moją prasa Welger ap 41. Pierwszy to gdy prasa pobierze dość dużo materiału to wtedy puszcza jedna strona. Węzeł jest na jednym końcu sznurka a drugi koniec sznurka wyślizguje się z palca supłacza. Drugi problem to że raz na 4-5 kostek prasa zrobi kostkę dwa lub nawet trzy razy dłuższą niż ustawione. Bardzo proszę o pomoc i jakieś rady. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
    • Przez Marcinek178
      Panowie prasę posiadam od niedawna, chciałem ją dziś wypróbować no i problem od razu powstał. Mianowicie nie wiąże mi kostek z prawej strony tzn. niby wszystko dobrze, ale gdy wiązka jest już na wylocie to obcina ten prawy sznurek. niby znajomy próbował coś regulować w aparacie ale nic nie pomogło. W czym może tkwić problem i jak go zdiagnozować. Nie znam sie na prasach więc proszę o wyrozumiałość. Dodam że prasa jest z 1986 roku. aparaty wyglądają na oryginalne. Dziękuje wszystkim którzy mi pomogą.
    • Przez seba25
      Witam wie ktoś może jak zdjąć tą tarczę sterującą zdjąłem seger ale tarcza nadal nie chcę zejść a nie chcę na siłę nic tłuc żeby czegoś nie uszkodzić, może mógł by ktoś coś doradzić z góry dziękuję.
    • Przez jaro19
      Witam szukam mobilnego mechanika do prasy sipma z224 chodzi o wykrzywianie igieł lokalizacja 05-110 Jabłonna

• Przez bastek2210
      Witam mam problem z prasa sipma z224/1 po zerwaniu zabezpieczenia które pociąga iglice i zmianie tej sruby przestała wiązać i wydaje mi się że podgarniacz spotkal się z tłokiem bo ten pierwszy od tłoka został przygiety . Jest ktoś kto ma mozliwosc pokazać zdj jak jest prawidłowo ustawiony rozrząd czy inaczej zapłon w tej prasie? 

• Dodaj nową pozycję...
v