Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam, jako iż za bardzo nie znam się na matematyce  :unsure:  chciałbym się dowiedzieć jakie wymiary powinna mieć skrzynia aby ważyła jakieś 450kg. Skrzynię zalana była by betonem. Wykorzystywana była by głównie jako przeciwwaga do tura w C-360

Opublikowano

1m3 czytaj (jeden metr sześcienny) ma około 2200kg - 2500kg to zależy od gęstości betonu i dodatkow. Więc zrób skrzynie o wymiarach podstawa 1x1m i wysokość skrzyni ok 35cm wysoko. Myślę ze powinno wystarczyc, ja u siebie mam zalaną beczkę po starej termie widać na zdj w mojej galerii ma ona ok 200kg i mogę sobie spokojnie ciagać przyczepy jeśli chcesz to zrobię jakieś dokladniejsze zdjęcia ;)

Opublikowano

W sumie to u mnie leży dużo starych beczek po oleju, takich 200 litrów :D może pora je wykorzystać ;) skrzynia też dobra sprawa tylko trzeba jeszcze jakąś blachę kupić bo u mnie tylko małe skrawki zostały. A ta beczka 200l zalana betonem ile może ważyć? 

Opublikowano

No to oblicz ile beczka będzie mieć m3, czyli pole podstawy razy wysokość :) no i wtedy jak Ci wyjdzie pole podstawy to pomnóż razy 2200 i Ci wyjdzie ile będzie ważyć:)