Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Fendt
pawelektryk    1

Witam,

Mam problem ze sprzęgłem w fendzie 309 Ci. Ostatnio podczas normalnej jazdy zatrzymałem sie ciągnikem i zostawiłem go na chwie nie gasząc go, dosłownie po 5 min wróciłem i chciałem dalej jechać, wrzuciłem bieg ale żadnej reakcji. najlepsze jest to że po kilku próbach zmiany biegu, wszystko wróciło do normy. 
Co to mogło być? i czy mam sie czym obawawiać?
Druga sprawa to to że od jakiegoś czasu pojawiły sie dziwne szmery ( nie jestem pewny na 100 % ale chyba z okolic zbiornika na olej hydrayliczny), tak jakby coś tarło, odgłos pojawia sie gdy ciagnik wejdzie na wyższe obroty. Odkąd pojawiły sie te szmery cała instalacja hyrauliczna jest zapocona olejem.

Co może być tego przyczyną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krupson    8

moze cos ci blokuje uklad hydrauliczny i sie wyzsze cisnienie robi co powoduje pocenie na hydraulice.a pompe fendt ma wydajna wiec nadal tloczy i moga byc tez odglosy.ewentualnie zobacz moze jakis przewod gumowy ci sie wcisnol w jakas szpare co ogranicza swobodny przeplyw. Rozumiem ze rzadna kontrolka sie nie zapala?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawelektryk    1

żadna kontrolka sie nie pali, a jeśli chodzi o ciśnienie oleju to fendt pracuje z ładowaczem i nic nie zaóważyłem żeby wolniej podnosił, ale przepatrze jutro te węże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jeśli to skrzynia manualna to kolego któras wajcha była wpoztcji 0 i dlatego nie jechal pomieszałeś i włożyłes normalnie biegi i ciągnik jedzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez burciówka
      koledzy mam problem z przednim napędem w fendzie 309C.Napęd jest  cały czas włączony.sprawdziłem włącznik i zawór i jest wszystko ok. Czy może być taka opcja że stanoł zawór ciśnienia.  Prosze o pomoc.Pozdrawiam                                                                               
    • Przez daniello7745
      Pytanie od "świeżego" użytkownika Fendt'a. Gdzie znajdę złącze przewodów elektroniki "E"? W instrukcji, którą posiadam, opisane są konkretne piny, ale nie wiem, gdzie szukać tego złącza. Potrzebuję tego do sprawdzenia ciągłości przewodów od czujnika poziomu paliwa, ponieważ wskaźnik "pływa" od max do min. 
    • Przez Pavel
      Co myslicie o tym ciagniczku-ma moze ktoś jak tak to jakie spostrzezenia?
    • Przez fenti
      Witam, 
      w fencie 308C silnik Deutz BF4M1012EC przybywa oleju w silniku olej ma kolo czarny (nie kawa z mlekiem) więc pewnie to paliwo 
      tylko nie wiem czy to wina tylko pompowtrysków czy jest jakaś inna możliwość?????
    • Przez kozak1
      Witam jaki powinien być luz zaworów u fenda farmer 309c z silnikiem deutza BFM 1012  (na ssącym 0.3 a na wydechowym 0,5 ????????) Pilnie proszę o odpowiedz z góry dzięki
×