jak sprawdzić zgodność bydła w necie
-
Podobna zawartość
-
Przez Digifant
Wiem, że łąki zgłoszone do dopłat muszą być wykoszone w terminie do 31 lipca, a siano musi zostać zebrane, żeby w przypadku kontroli nie było problemów. Zastanawia mnie natomiast czy zebrane siano można pozostawić na łące złożone w stogach ?
-
Przez freetaxi
Pojawiło się rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej na operacje typu „Inwestycje w gospodarstwach położonych na obszarach OSN” w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w gospodarstwach rolnych” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.
Link do rozporządzenia można pobrać tutaj. Zapraszamy do dyskusji.
-
Przez cinas16
Witam, mam możliwość dzierżawy kilku hektarów łąk. Problem jest w tym, że są one na jednej działce z lasem. Czy w takim wypadku można brać dopłaty do łąk? Nigdy wcześniej nie były brane dopłaty na to. Ile wynosi dopłata do łąk? jest to kwota JPO czy coś więcej.
-
Przez Karolek517541
Koledzy tak jak w temacie, na jakiej zasadzie ma być przyznawany ten kredyt. Z tego co wyczytałem to kredyt będzie finansowany z naszych dopłat. Ma zapewnić nam płynność finansową w przypadku braku dopłat lub opóźnieniach związanych z ich wypłacaniem. Jakie zaświadczenia będą potrzebne? Co będzie zabezpieczeniem tego kredytu? Na co konkretnie musi być przeznaczony na nawozy,paliwo czy jakieś maszyny?
Zapraszam do dyskusji
-
Przez Matey
W związku z faktem, że ARiMR zaczyna wysyłać wnioski o dopłaty na 2016 zakładam nowy temat dotyczący tychże dotacji. Temat dotyczący dopłat 2015 wciąż pozostanie aktywny
-

Rekomendowane odpowiedzi
john deere 2130 przedni napęd
URSUS C325