Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie, dotyczy to wom mojego 3512. Jak mam podpięty rozsiwewacz i włączę wom i powoli puszczam sprzęgło to wszystko jest ok, jeżeli sprzęgło puszczę szybko wtedy słychać jakieś stuki w skrzyni ale tylko przez chwilę. Poza tym czasami na zimnym silniku zaraz po odpaleniu słychać jakiś szum w okolicy sprzęgła, ale też przez chwilę i potem wszystko cichnie. Nie wiecie co się może dziać. Dzięki za porady z góry.

Opublikowano

może być kilka  przyczyn hałasu:

-tarcza sprzęgłowa WOM-u ma luzy na nitach łączących tarczę z piastą ,

- jest zużyte łożysko oporowe sprzęgła,

- luzy na kołkach mocujących pompę hydrauliczną w skrzyni

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez _Marcin_
      Witajcie,
      Poszukuję oryginalnej, tylnej półosi długiej do URSUSA 2812. Numery katalogowe to 897 038 M91. Lewa i prawa strona są takie same.
      Może ktoś przerabiał na sadowniczy i mu została taka półoś?
      Pozdrawiam
    • Przez Pająk3050
      Witam poszukuje tylnego korpusu mostu (obudowy) do ursus 3512/5314 może ma ktoś na zbyciu lub posiada kontakt na taki temat ? Najlepiej na terenie województwa Małopolskiego 
    • Przez kris14
      Zauważyłem, że w moim 4514 z wałka WOM'u zaczął wydostawać się olej z tylniego mostu.
      Co może być tego przyczyną, czy wystarczy że założę nowe uszczelniacze?
    • Przez warlok20
      Witam!
      Poruszam temat cieknącego oleju z WOM. Dziś zacząłem rozbierać wszystkie osłony i mocowania wieszaków etc. Problem napotkałem już na starcie kiedy to nie mogłem wybić wałka[1]. Chciałem to obejść i zdjąć jedną ze stron mocowania górnego zaczepu ale jedna ze śrub jest w takim miejscu że musiałbym najpierw odczepić mocowanie dolnego zaczepu... Dopiero przy rozkręcaniu mocowania łańcuchów wieszaków[2] zauważyłem, że śruby[3] mają dwustronny gwint i wykręcałem je całe aby uchylić całe mocowanie. Problem w tym, że jedna ze śrub[3.1] nie chciała się wykręcić z bloku mostu. Teraz pytanie czy ona może jest tam na stałe czy po prostu zapiekła się i trzeba użyć większej siły i pójdzie?

Druga sprawa to zauważyłem, że za tym mocowaniem jest kwadratowa podkładka, a za nią wałek wom z dwoma ścięciami po bokach na klucz? Żeby dostać się do uszczelniacza mam wykręcić tą "śrubę ze ścięciami"?

Znalezione w internecie przykładowe zdjęcie tych "ścięć".

• Przez Bonex157
      Poszukuję obudowy pochwy lewa albo prawa, ta ktora jest z blokada
  • Dodaj nową pozycję...
v