-
Podobna zawartość
-
Przez pawlo621
Witam, szukam osób które posiadają pewną wiedzę na temat sprzedaży królików bądź tuszy do masarni. Szczególnie jestem ciekawy wymogów i opłacalności związanych z owym interesem. Zaznaczam że nie chce prowadzić sprzedaży na dużą skalę. Na razie pytam z czystej ciekawości.
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam.
-
Przez matias941211
Witam. Planuje wsiac coś w mieszankę zbożowa żeby po zniwach szybko odbiło i skosic jeszcze dla krów. Co polecacie?
-
Przez koda92
Witam
Od pewnego czasu mam problem z młodymi królikami które mają ok 3 tygodnie i zaczynają zdychać. Widać po nich że zmniejszają im się oczy i robią się taki niemrawe aż padają. Zdaża się to u prawie każdej samicy teraz. A mam ich 30. Połowa miotu zdrowa a połowa właśnie pada. Samice zdrowe, ruchliwe beż żadnych objawów . Klatki czyszczone systematycznie i odkażane. Co to może być bo zaczynam sie już martwić że co się ukoci to zaraz zdycha.
-
Przez xxadixx23
Witam . Mam w mojej hodowli pewnien problem gdyż od x czasu zawsze zdychają mi młode króliki w wieku od 6 do 10 tygodni . Króliki powyżej 3 miesięcy i dorosłe mają się bardzo dobrze . Młode króliki karmię wyłącznie owsem i sianem , ( nie raz gotowane ziemniaki z otrębami jak samica dostanie ) + woda . Słomę mają zawsze suchą . Nie szczepiłem młodych gdyż są zazwyczaj jeszcze za małe na szczepienie . Dużych królików mam około 20 . Co może być przyczyną że te młode zdychają? Proszę o pomoc bo juz nie mam pojęcia ;/ . Dodam jeszcze że króliczki w jeden dzień zaczynają być mało ruchliwe i już prawie nie jedzą a na drugi dzien leży już martwy . Może troszeczkę chudsze też są ale nie zauważyłem żeby aż tak bardzo ;cc Jakieś pomysły?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Mieszanka Gorzowska. Siew poznaniakiem 6
Mieszanka Gorzowska