Polecane posty

romex23    23

Czy ktoś posiada kody błędów do lamborghini R3 85 . błąd 35

 

 

Jeszcze raz założysz temat w niewłaściwym dziale to dostaniesz ostrzeżenie.

Edytowano przez Elektrotechnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
romex23    23

U mnie migają tylko kontrolki, 3 długie mignięcia i 5 szybkich . błąd  35

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
romex23    23

Tak, nie jedzie. Brak reakcji, podłączyliśmy drugi czujnik ale jest to samo. znajomy mech. mówił że każdy czujnik (potencjomet ) trzeba zaprogramować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
romex23    23

Usterka usunięta. Kalibracja położenia pedału sprzęgła i po kłopocie. 5 minut roboty.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Mati100
      Witam, mam problem z dźwiękiem w sterowniku Claas variant 380. Gdy podnoszę tylną klapę lub pojawi się błąd dźwięk jest a gdy zbliża się dana wielkość balota nie ma dźwięku wogóle. Podejrzewam jakiś czujnik tylko nie wiem gdzie się znajduje. Jeśli macie jakieś pomysły co to może być to proszę o pomoc. Z góry dzięki 😉
    • Przez Marcin9908
      Witam, mam problem ze sterownikiem od prasy John Deere 580. Podłączyłem dziś pierwszy raz tą prase do Claasa Axosa, podłączyłem wszystkie przewody i włączam sterownik na sznurek czyli załączam ją tak jak zawsze i nic, przełączyłem na siatkę i "wariacja kontrolek na panelu głównym". Wszystkie wtyczki w gniazdach są na swoim miejscu i są dobrze osadzone. Wcześniej prasa pracowała z Zetorem 7340, zobacze czy po podpięciu przewodów do niego coś się zmieni, dodam że sprawdzałem żarówką w gnieździe trójbiegunowym i po jednym podłączeniu żarówka się zapaliła i po drugim znów zaczęły palić się kontrolki i migać. Jak myślicie czym to może być spowodowane, proszę o pomoc i z góry dziękuję za podpowiedzi.
    • Przez Lewy91
      Witam mam problem z opryskiwaczem krukowiak heros a mianowicie problem dotyczy czujnika prędkości podczas oprysku prędkość spada o połowę a zachwile rosnie. Czujnik wymieniony na nowy więc nie wiem czy to wina czujnika? 
    • Przez xazzer
      Witam, nabyłem owijarkę do kostek Taarup kverneland 7664 z 2003 roku, niestety jak się okazało - nie sprawną.
      Tak jak w temacie problemem jest prawdopodobnie sterownik, a mianowicie po podpięciu przewodu zasilającego do gniazdka 12v na płytce sterującej znajdującej się na owijarce zaświeca się dioda, po podpięciu wtyczki do pulpitu wyświetlacz podświetla się ale nie pokazuje żadnych danych.
      Multimetrem pobadałem płytkę na owijarce i główne "wiązki" przewodzą, jednak jest tak tyle tych elementów, że dalej nie wiem zbytnio co do czego i na jakiej zasadzie to działa dokładnie. W samym sterowniku też niby przewodzi płytka. 
      Do sterownika wychodzą 4 przewody, Kabel do sterownika był łączony, wygląda na to, że był przerwany i połączony na nowo, jednak kolory są pomieszane... połączyłem je na nowo najkrócej jak się dało, posprawdzałem multimetrem, prąd idzie do sterownika a dalej nic się nie dzieje, zapisałem sobie jak było to połączone i postanowiłem połączyć kable według kolorów i teraz nic nie odpowiada nawet jak powróciłem do połączenia pierwszego.
      Przy prądzie z gniazdka zapalniczki o napięciu ok 14v  na sterownik z jednego kabla (brązowy (D) "wychodzi" ok 13.6V, drugi (zielony z żółtym) prawdopodobnie masa, trzeci (biały) wychodzi ok 3,8v oraz czwarty wychodzi koło 2,4v
      Nie jestem specjalnie obeznany w takich elektronicznych sprawach więc zwracam się do Was, może ma ktoś pomysł co jest winowajcą tego. wydaje mi się że to ten sterownik chociaż sama owijarka w jednym miejscu jest spawana i może przez to coś się spaliło w układzie. Jakby ktoś znał się na takich układach proszę o komentarz poradę, lub może ktoś podjął by się ewentualnej naprawy, bo nie znam tego typu fachowców a zwykły elektryk nie wiem czy poradzi.
      Dołączam parę zdjęć poglądowych oraz prosty schemat który znalazłem w internecie.
       






       
    • Przez wojmaj29@wp.pl
      Witam
      Mam problem w rozrzutniku brochard dragon model  2001 04r.Rozrzutnik jest na własnej hydraulice i mam sterowanie klapy i posuwu ze sterownika. Problem polega na tym że jeżeli wyreguluje pokrętłem od szybkości posuwu to (jeśli ustawię na max)  to klapa unosi się bardzo szybko.  Jeżeli ustawię pokrętło na min czyli 1 to klapa w ogóle się nie unosi. A posuw w jednym i drugim przypadku działa ale cały czas na jednej szybkości. 
      Czy ktoś może wie co zrobić? 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.