Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie szukam zamiennika sprężyn gazowych pchających występujących w mechanizmie amortyzacji 20to metrowej belki polowej opryskiwacza RAU 2500L.

Na sprężynach które posiadam nie ma żadnej informacji na temat siły tych części a tylko wartość siły jest mi potrzebna do doboru zamiennika.

Nowa oryginalna sprężyna u dilera kosztuje 1100 pln za szt. Jej nr seryjny to 1-0576-46-016-1.

Sprężyna zaznaczona na zdjęciu

post-41757-0-54165000-1425487902.jpg

Wymiary sprężyny

post-41757-0-08293800-1425487895_thumb.jpg

Opublikowano

Ja gdy potrzebowałem a w serwisie było za tydzień to pojechałem do hurtowni motoryzacyjnej i dobieraliśmy z katalogów, oile dobrze pamiętam to cały amortyzator kostował 60 pln i był od starego vw t2 czy też od ogórka.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez szostiwf88
      Jeżeli ktoś szuka siłownika do maski John Deere 5620, 5720, 5820 o oznaczeniu AL175748 lub RE206116 to zamiennikiem jest siłownik, sprężyna gazowa FORD Mondeo IV Sedan klapy bagażnika - sedan 03/07- np. (FA Krosno 24477).
      Ja taki wstawiłem pasuje idealnie jak oryginał, a kosztuje ok. 30zł.
    • Przez Mycek5120
      Witam 
      czy ktoś orientuje się ile powinno być gazu w hydro akumulatorach od amortyzacji osi? Z tego co wiem są dwa duży i mały  praktycznie na środku ciągnika z dołu osłonięte blachą . Mam wrażenie że os jest zbyt sztywna słabo wybiera i chciałem dać te akumulatory do sprawdzenia tylko nie wiem ile powinno być w nich prawidłowo nabite. Ma ktoś dojście do takich danych?
    • Przez HubertSzakiewicz
      Co sądzicie o Rau Rotor  ? jakieś opnie , posiadacie ? można siać po tym ? jaki ciągnik ? 

• Przez johndeere975
      Witam. Zakładam nowy temat ponieważ nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat pompy umieszczonej na zdjęciach. Muszę w niej wymienić czaszę która ma ok. 130mm średnicy, a nie mogę jej nigdzie znaleźć w sklepach. Przez internet znajdę jak będę wiedział co to za pompa. Nie mam na niej żadnej tabliczki. Może ktoś z forumowiczów taką posiada. Z góry dziękuję.

• Przez elux
      Witam
      Czy posiada ktoś opryskiwacz z serii LUX z Unii (Pilmeta)- rocznik 2017- jaki jest problem- belka na full regulacji hydraulicznej rozkłada się i składa zbyt szybko - nie posiadam w ciągniku pompy o zmiennym wydatku, więc zostaje kwestia regulacji na opryskiwaczu- serwisant z fabryki twierdzi że powinny być dławiki na instalacji ale u mnie nic takiego nie występuje- zwrócił natomiast moją uwagę dośc zabudowany rozdzielacz- i teraz pytanie czy jest opcja na nim to uregulować czy też nie??
      Miał ktoś podobny problem? Z góry dzięki za wszelką pomoc w sprawie
  • Dodaj nową pozycję...
v