Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiecie może po ile jest duńczyk???

kumplowi mają przywieść na początku przyszłego tygodnia po 214 + vat za 30kg ( +/- ) euro...z Łotwy ale Duńskie...tam ma Duńczyk ferme...od tego co biore ja i Ty też:rolleyes:

Edytowane przez tomaszs88
Opublikowano

Tylko, że to będzie prosiak z Łotwy, a mi chodzi o Duńczyka.

FarmerPawlos mozesz sie podzielic przez kogo ciagniecie warchlaka z dani i Łotwy?Ja mialem oferte dunola 214 netto(blu spf +myco).Dzieki pozdrawiam

Opublikowano

My bierzemy prosiaki od EMCO M. Rogoziewicz.

Prosiaki sprowadza on z Holandii, Belgii, Danii, Łotwy, Litwy, Niemiec.

"blu spf +myco" to rasa prosiąt?

A duże te Duńczyki były?

Nie to status zdrowotny, waga 30 kg.Te Emco to konkretna firma nie wozą barachła?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

My bierzemy prosiaki od EMCO M. Rogoziewicz.

Prosiaki sprowadza on z Holandii, Belgii, Danii, Łotwy, Litwy, Niemiec.

"blu spf +myco" to rasa prosiąt?

A duże te Duńczyki były?

Ile płacisz za prosiaki za granicy? I w jakiej wadze?

Opublikowano

@Hubert w piątek przyjedzie kolejna dostawa to ci powiem.

28 stycznia kupiłem 34kg duńczyka za 198zł, czyli 5,82zł/kg brutto. Ceny na ten tydzień nie znam, ale podejrzewam, że będą tańsze, bo znajomy już trochę czasu czeka za dostawą(chyba nie ma takiej podaży).

Z prosiąt które od nich bierzemy jestem zadowolony, nie ma na co narzekać, a to że prosiak ma zapadnięte boki po 15 godzinnej jeździe to norma, ale po kilku godz. wszystko wraca do normy. B) Prosiak się naje i jest git.

Opublikowano (edytowane)

Panowie niech ktoś wklei tu zdjęcie duńczyka i holendra jestem ciekaw jak te prosiaki wyglądają , będe bardzo wdzieczny.

Edytowane przez zonk28
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jeżeli ta sama rasa to będą wyglądały identycznie jak te z Polski.

Farmer@ to dobra cena.

Opublikowano

No tylko ona jest sprzed 2,5 tygodnia. Te prosiaki niczym się nie różnią od polskich, może jedynie tym, że są trochę bardziej umięśnione. Chociaż jak ktoś ma dobre krzyżowanie to powinny być podobne. A co do rasy to najczęściej w papierach pisze "HYBRIDE" albo "LYD".

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Warchlak 20kg 7,5zł/kg + VAT

Opublikowano

Znajomy we wsi trzyma na pełno porcjowej paszy bo już zboża nie ma...drugi ma cykl zamknięty i maciorom ma swoją paszę a warchlaki czy tuczniki na gotowej paszy a trzeci i czwarty znajomy kupują zboże bo prosiaczki mają przyjechać...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

7.50 dla kogo bo sąsiadowi wyszło po 9 + Vat

Na tacę dla księdza...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Przepowiednia się sprawdza B) nadchodzą dobre czasy dla świniarzy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v