Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam robił ktoś samemu owijarkę do bel bo wywalić około 4.5 tyś na byle plasteline to nie bardzo mam ochotę i przymierzam się samemu zrobić owijarkę przywióżł bym od kolegi fabryczną i bym się wzorował. robił ktoś coś takiego?

Opublikowano

to w takim razie zostaje Ci dobrać łańcuch 2 czy 3 zębami napinacze najtaniej teflonowe i styl obracanie łożyska lub kółka teflonowe ja w metal fachu mam kółka teflonowe

Opublikowano

jak będziesz robił to rób abyś mógł omijać folia 700mm i kwestia jakiej wielkości rolki chcesz omijać pomysł o regulowanych bębnach ja tak mam. folia 700mm szybciej owijar i tylko 16 razy a koszt foli różnica w cenie około 30 zł ja nie reguluje na bębnach bo mam prasę walcowe więc balotow 120 na 120

Opublikowano

Dokładnie to folią 750. Odrazu chchiałem robić na taka folię bo kolega mi mówił że taniej wychodzi i szybciej jednocześnie. Starsze owijarki są głównie na 500 a obecnie kupić podajnik na 750 to trzeba dopłacać. A prasę mam zmiennokomorową ale nie będę większych robił niż 120cm .

Opublikowano

na siano kiszone ok a słoma? ja w tym roku planuje owijac slome jedna warstwy i niedokładnie żeby zredukować koszty plandek do okrywania stogu z moich wyliczeń folia 750 wyjdzie mi około 130 rolek słomy za 370zl plandeka chyba 10x15 koszt około 250 zł ale duże wiatry i porozrywana i słoma zawilgnieta

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zydor
      Coś mi zaczęło chodzić po głowie; w gospodarstwie jest jeden ciągnik z ładowaczem, sianokiszonki robię góra czterdzieści balotów rocznie i to jeszcze na dwa trzy razy - więc jednorazowo dziesięć  dwanaście sztuk, Klient dla usługodawcy ze mnie żaden, oczywiście ktoś tam przyjedzie i mi to owinie ale nie zawsze  wtedy gdy ja potrzebuję; wymyśliłem sobie owijarkę na silnik elektryczny od Babińskiego - mało tego, w tej chwili na olx jedna i cena koło 6kzł. Teraz pytanie zasadnicze czy jak kupię owijarkę stacjonarną jakąś tosię czy inną używkę ( można wyrwać nawet koło 3 tysi)  i postawię ja na równej nawierzchni to niesprzęgnięta  do ciągnika da radę owijać ( nie wywróci się itp); oczywiście zasilanie olejowe na przedłużonych przewodach będę podpinał każdorazowo - wiem jest to upierdliwe i dla Was niewygodne na dłuższą metę męczące ale czy owijarka niesprzęgnięta z ciągnikiem mechanicznie da radę owijać, zdejmuję i ładuję sam.
      pozdr
    • Przez Pka93
      Witam podczas rutynowej próby podpięcia praso owijarki krone 1250 combi pack okazało się że komputer sterujący (w kabinie) nie włącza się. Gdy podpinałem ją kilka miesięcy wcześniej wszystko było w porządku. Standardowo sprawdziłem bezpieczniki oraz czy wszędzie prąd dochodzi. Wszystko jest w porządku jednak sterownik dalej nie daje się włączyć. Czy ktoś miał taki przypadek?  Może ktoś ma namiary na mechanika z okolicy Kielc który był by w stanie mi pomóc? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.  
    • Przez corrado
      Witam koledzy wie ktoś może gdzie naprawiają ogólnie rzecz biorąc sterowniki do maszyn, a szczegółowo pilot/sterownik owijarki w Claas rollant 255 Uniwrap? Ewentualnie  gdzie oprócz Claas-a można taki sterownik dostać? 
    • Przez szy1993
      Witam, 
      planuję zakup 3 kamer do kombajnu. Budżet to 2000zł Chodzi mi o dobrą jakość obrazu w dzień i w nocy, duży monitor, Czekam na opinie na temat waszych kamer 
    • Przez MFpower
      Witam. Mam problem z owijarką, chodzi o to że zgubił czy złamał mi się ten czarny korek przy zaworze co przykręca się do niego przewody hydrauliczne i cieknie mi tam olej. da rade to dokupić ? zalepić czymś czy trzeba cały zawór wymienić 

• Dodaj nową pozycję...
v