Skocz do zawartości

Kubota M8560 VS New Holland t4.85 VS John Deere 5085M

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

użytkownikiem nie jestem ale jak ogladałem te ciagniki to fajne maszyny zwrotne bardzo. Z awaryjnością ciężko powiedzieć dużo od użytkowania zależy.

Spalanie z tego co mówią to oszczędne są. Jedyne co mi się w nich nie podoba to dpf i lekkie są ale w pomocniczym to nie przeszkadza 

Opublikowano (edytowane)

spodziewam się dostawy tego ciągnika w styczniu na podwórko jak dla mnie to spoko maszyna też będzie jako pomocniczy

+tur .rewelacyiny ma dpf można nim sterować a nie tak jak w innych maszynach nawet nie wiesz kiedy będzie chciał się wypalić

a spalanie to wiadomo ile wlejesz tyle spali. awaryjność na pewno nie większa jak innych marek

w mojej okolicy chodzi 4 kuboty i chwalą sobie narka i powodzenia w podjęciu decyzi

Edytowane przez grzen
Opublikowano

przed zakupem ciągnika kuboty oglądałem i jeżdziłem steyr kompaktem,case farmal c  i deutz fahr nie mieli czegoś podobnego to więc jak w nich to zrobić

Opublikowano

własnie z dpf w ciagnikach z turem sa problemy bo chodza duzo na małych obrotach , ja mam dpf w jd 6115m i niema z nim problemu wypala sie srednio 3 razy w roku ale ciagnik zawsze ma co robic na obrotach ;) a wracajac do kuboty to nie mam jeszcze przekonania , wydaje mi sie ze na pomocniczy ciagnik by sie nadał bardzo zwinny a na tym mi zalezy ;) ale faktycznie te ciagniki sa dosc lekie bo miałem kiedys zetora forttere 95km to mial 4800kg 

licze jeszcze na wiecej opini ;)?

w slyszeliscie  moze co z cenna z kuboty w nowym roku bo ta promocja chyba sie skonczyła z koncem roku ?

Opublikowano

CNH i SDF stosuje filtry DOC które nie wymagają czyszczenia.

DOC to inaczej katalizator utleniający bez obsługowy ,dożywotni

podobno stosowany do mocy 130 km

Opublikowano (edytowane)

CNH i SDF stosuje filtry DOC które nie wymagają czyszczenia.

haha cnh na 100% ma dpf

widać że widziałeś te maszyny tylko na zdjęciach

doc mają fendy i maseje 3 cylindrowe możliwe że i inne marki ale nie na pewno maszyny koncernu cnh

jacek 1296  to była ironiczna wypowiedz do moderatora kierowana

podobno kubota podaje wagę ciągnika w katalogu 3880 ale bez kół

mam takie równanie

3880+y=x

kto chętny to rozwiązać

Edytowane przez grzen
Opublikowano

pewnie tak .te modele z cnh które oglądałem 80-99mocy mieli dpf możliwe że niektóre modele mają DOC ale nie zostałem poinformowany o takowych modelach przez delerów.

lukaszc5 mocznik leci w i nie tylko cnh ale w po wyżej 100koni od roku na pewno 15 a możliwe że i 14

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v