Unia kombi 4.2m
-
Podobna zawartość
-
Przez pppppp_94
Witam
Posiadam John Deera 90 KM i zastanawiam się na kupnem agregatu uprawowego lub uprawowo-siewnego.
Gleby średnie, klasa 3, trochę gliny (ale tylko miejscami). Pola są raczej małe od 0,5 ha do 1,7 ha. Teren z kilkoma górkami.
1. Czy agregat uprawowo-siewny jest dobrym rozwiązaniem na tak małe kawałki? Czy nie zajmie mi więcej czasu składanie go z każdym nawrotem na polu niż oddzielna uprawa i siew? Jak to wygląda w praktyce? Dodam że posiadam siewnik Amazone 3 metrowy i agregat uprawowo-siewny również musiałbym dobrać 3m. Czy w takim zestawie JD 90 KM da radę ?
2. Może lepszym rozwiązaniem będzie agregat uprawowy? Jaką szerokość polecalibyście do takiego ciągnika i takiego terenu ja wyżej opisałem?
Osobiście bardziej myślałem nad agregatem uprawowym 3.6 metra, da radę ?
-
Przez DawidWasik
Witam mam pytanie jak ustawiacie swoje siewniki agromasz sr300 do siewu rzepaku na ziemie mozaikowate. Docisk i głębokość redlice stopkowe. Ponieważ posiadam jedną działkę 5 ha na której 1,5ha to piach
-
Przez patryk072
Cześć, mam takie pytanie, chcę dokonać zakupy pługu, nie bardzo chciałbym wydawać dużo pieniędzy na zagraniczne pługi, mój budżet to około 30-32 brutto, myslałem o zakupie pługu Unia IBIS L 3+1 , znajomi wspominają również o pługach Agro - Maszu tutaj ceny są dużo niższe, pług ciągny będzie New Hollandem T5060 106km, dajcie znać jakiego najlepiej dokonać zakupu według was!
Dzięki!
-
Przez marekpieg1234
Witam. Potrzebuje wiedziec ile wziasc za wypozyczenie maszyny jednorzedowej bomet powiedzmy za 10 arow. Mam klientow traktor ich a wiec wypozyczenie tylko maszyna
-
Przez ursus56
Witam w najbliższym czasie planuje zakup polskiego pługa zagonowego moja uwagę zwrócił pług agromasz z 2008 roku na zabezpieczeniu posiadam już pług zachodni overeum sweden 4 na zabezpieczeniu sprężynowym ale z roku na rok pola troszkę dobywa zastanawiam się nad kupnem drugiego pługa pomocniczego tym razem polskiego który pracował by z ciągnikiem 85 km lub 110 km jaki pług wybrać i jakie są wady i na co zwrócić uwagę kupują używkę =D
-

Rekomendowane odpowiedzi
Unia Polonez D550/3/XXL problem z wysiewem
Pronar 82sa + Unia