Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ja również odchowuję cielaki. Mam kilka krów i dostają pełne krowie mleko.

Kupuję takie 4-7 dniowe i trzymam od dwóch do 6 tygodni. Rasy różne, głównie mieszanki, ale HF też się trafiają.

Jak by ktoś był zainteresowany to jestem ze Świętokrzyskiego.

Opublikowano

JA za MM -65 kg i RW -55 kg,byczki, dałem 1830 zł ,chyba nie najgorzej jak na wielkopolske

Opublikowano

Odświeżę temat rozpoczęty w "starym roku" dotyczący oszusta z okolic Zblewa.

Pewnie nie ten dział i będzie ban ... ale skoro wymieniamy się cenami i kontaktami myślę będzie to miejsce najbardziej uczęszczane i więcej osób się nie nabije na pal .

Trochę info podał już kolega z forum w starym temacie aktualnie posługuje się kilkoma numerami:

- 799 023 011

- 694 733 340

więcej nie znam jego mail : cielak456@wp.pl  

Celowo nie podaje nazwy uzytkownika by nie narażać go na problemy.

Gość znany w okolicy z handlu bydłem  często kusi ceną kwity obiecuje później bywały różne przypadki  itd...

W "agencji" dość dobrze znany...

Problemy z dokumentacją trzeba się prosić o papiery dużo obiecuje o chorobach nie wspomnę kiedyś posiadał dość interesujące warunki hodowlane jak wygląda dzisiaj nie wiem i nie chcę wiedzieć ...

Przykład posiadam z rodziny kupione cielaki tak jak u kolegi wydana kasa na leki później i tak padł a do tego przez cały czas dopytywanie się o kwity.

Lokalizacji dokładnej nie podam ale bardzo blisko torowiska.... Być może przegląda tematy...

Aktualnie dużo na olx wystawia...

W samej okolicy tej miejscowości można znaleźć kilku handlarzy...

Zdecydowanie uważał bym na tego gościa... może się komuś przyda info...

Opublikowano

JA za MM -65 kg i RW -55 kg,byczki, dałem 1830 zł ,chyba nie najgorzej jak na wielkopolske

to płaciłeś ok 15zł za kg. Mi okoliczny handlarz proponuje tak:

4 byczki czarne mieszańce LM po 12zł/kg

2 jałówki czarne też z LM po 9zł/kg

1 byczek HF ładny po 10zł/kg

waga średnio ok 70-90 kg,

Co myślicie o tych cenach? Bo moim zdaniem zdecydowanie za mało proponuje.

Opublikowano

poszukuję cielaków mięsnych bezpośrednio od rolnika.Ewentualnie hf. Cielęta z wielkopolski a jak 3-4 w jednym miejscu to dalsze wycieczki też możliwe. co do ceny piszcie na priv.Myślę że się dogadamy. Ja też jestem rolnikiem i potrzebuję cielaki do siebie.Ewentualnie powiedzcie mi na Mazurach jest coś takiego jak skupy cieląt.Był ktoś na czymś takim? Czy ja jako rolnik dałbym radę z takiego skupu kupić cielaki? co myślicie

Opublikowano

Migacz jak Ci się te moje byczki uchowały? Skupy na mazurach wyglądają tak, że jeździ ze 2 firmy regularnie co tydzień i skupują.

Opublikowano

Byczki ładnie rosną. Jeszcze troche i pójdą, po nowym roku ten najstarszy. Ten najmłodszy trochę szalony ma charakter. Na szczęście wisi na mocnym łańcuchu. A pamiętam że jak jechałem wtedy do ciebie to po drodze mijałem punkt skupu cieląt. Nie pamiętam miejscowości.Były tam też godziny i ddni ale nie spamiętałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v