Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To uważasz że my nic nie myslimy?nic nie zmieniamy?.Chcesz by my uciekli tak jak ty do pracy?.Zwiekszyliśmy areał pięciokrotnie,produkcje tak samo,mamy w miare sprzęt,tuczarnie że kiedyś pomarzyć mogłem i ty do nas piszesz że PRL sie skończył?!!!.A może to my winni wszystkiemu że sie rozwijamy i nie rzucamy gospodarstwa?,to my dąrzymy do wojny ze wschodem nie patrząc na skutki jakie będą.Nie pisz więcej i nie wnerwaj nas.A jeśli chodzi o rząd to nie mamy go już 25 lat i dlatego tak sie dzieje jak nie ma dobrego gospodarza który by cos zrobił dla Polski.

Opublikowano

Kolego może i byśmy założyli ubojnie,ale to jest połowa sukcesu a z wejściem na rynek z produktami przy takiej konkurencji to lat potrzeba.A gdy już ci się to uda,to zabronią wędzenia tradycyjnego,jak nie patrzeć to i tak d*pa i tak d*pa .Ty w tym roku na zbożu kokosów też nie zbiłeś,ciesz się z dobrej pracy -_-

Opublikowano

Pewnie żaden ale to nie oto chodzi kto ile produkuje chodzi kolego o rzecz,jakby nikt nie narzekał to całkiem by była bieda,jak myślisz więcej jest w  Polsce rolników tych którzy mają małe gospodarstwa czy tych co produkują na dużą skalę? :mellow:

Gość Profil usunięty
Opublikowano

moj wujas tez z samych swin zyje. ;) chowa 30 macior cykl zamkniety, zboze swoje i dokupuje ;)

Opublikowano

Wielu ludzi żyje tylko i wyłącznie z gospodarki moi rodzice tak robili, nie było kokosów ale szło przeżyć. Ja  muszę dorabiać  niestety ,ale kiedyś za prosiaka można było kupić dwie tony węgla a teraz pół.Wynagrodzenia jak stały w miejscu tak i stoją a reszta w górę. <_<                                                                                                                  cena na poniedziałek 3.70+vat

Opublikowano

Moje stado liczy 84 lochy w cyklu zamkniętym, rocznie sprzedaję ok 1600 tuczników z hakiem, i żyje tylko ze świnek i własnego pola...mam nadzieje że sytuacja za kilka miesięcy się polepszy, bo inaczej ciężko będzie przeżyć;/

Opublikowano (edytowane)

wielkopolska okolice kalisza cena z czwartku 3,65 plus vat przy 10 sztukach ale chwalił mi sie ze kupił w jeden dzien prawie 300 szt dwa auta załadował

do ubojni w której ja sprzedaję, przywozi towar pośrednik (autem na kaliskich numerach) i sprzedaje po 3,80 netto- taka była cena w minionym tygodniu. 

Edytowane przez martinezo
Opublikowano

tuczniki mają spaść do ceny 2.90 za kg tak mi mówił dzisiaj zaprzyjaźniony odbiorca tak że nie ma co trzymać trzeba sprzedawać jak są po 3.60

Haha 3.60 zł a sprzedał po 4.10 minimum - Przyjaciel :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v