Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ile świń wchodzi na całego tira, bo czytam że można wyhaczyć cenę 4,70+vat, pytam tak z ciekawości? A co do pośredników - ja nie oddaję do pośrednika, tylko do w miarę dużego zakładu a cena taka sobie - 4zł +vat na wagę żywą (w tym 10 gr premii bo jestem stałym dostawcą), tak więc szału nie ma

Opublikowano

krilan06 żeby załadować solówkę to koło 80 już wystarczy na całe duże to różnnie zależy od wagi i kierowcy ja ładowałem od 160 szt do 200 ale przy 200 to sam kierowca mówił ze juz wystarczy bo on nie bedzie ich potem wyciągał. 

Opublikowano

oglądaliście może na polsat news program "tak czy nie" o 21:30 ? Izdebski zjechał nieźle Niesiołowskiego bo pieprzył jak poj****ny o dobrobycie rolników jacy to bogaci jestesmy i po co strajkujemy, a Izdebski przynajmniej mu wytłumaczył trochę o co chodzi i sama prawde mówił że rząd to najlepiej nic by nie robił, że wszystko by sprzedali najlepiej co polskie.

Bardzo dobrze ze takie pogramy są, przynajmniej jakaś część opinii publicznej dowie się prawdy o stanie polskiego rolnictwa i tego co robi a raczej nie robi nasz rząd <_<

Co do ceny to 4,20-4,30 netto się kręci

Opublikowano (edytowane)

I wy nadal za tym izdebskim?? przeciez jak on wejdzie do rządu to będzie krakał jak wszyscy??  jak ktoś sie przeinwestowuje i nie mysli to sorry bardzo.. jak juz strajkować to jakies normalne postulaty miec a nie co wyjazd to inne.. animex 6+vat

Edytowane przez Matys1990
Opublikowano

Animes starachowice, Animex Ełk za duze ilośći juz w tym tygodniu dawał 6+wat i nawet wiecej. Teraz miał odbierac przy cenie 5.80 ale po giełdzie niemieckiej zadzwonilismy i odkazalismy i 6 zł dali i taka stawka na nastepny tydzien to minimum

Opublikowano

nie daj sie.. teraz jest nasze 5 minut i trzeba ciągnąć z nich ile się da.. my też na 5 chcemy około 140 sprzedać i tak czekamy na cene. w po niedzieli 30 sztuk aby rozluźnić..

Opublikowano

Matys1990 oczywiscie nie o to chodzi ze jestem za Izdebskim tylko o to ze dobrze ze choc jedna osoba sie znalazla i zaczyna rozglaszac w mediach nasz problem. Jasne jest tez to ze jak ktos przeinwestuje to pretensje musi miec tylko dla siebie. Ogolnie z asf rzad sobie nie radzi i nie wiem dlaczego nie umie podjac dzialan w celu wybicia populacji dzikow tak jak to mialo miejsce np. na litwie

Opublikowano

Z dzikami i tym asf się zgadzam oczywiście, bo już unia chce strefe powiększać i nie ciekawie się robi..  Ale też ktoś dobrze powiedział ze też ochrona środowiska gorzej nam utrudnia życie jak to ministerstwo rolninctwa i juz nie wiadomo gdzie tu protoestować. ale to temat cen zaraz bedzie kara.. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v