Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
rambo160789    0

Witam, jestem tu nowy.

Mam następujący problem: zrobiłem pług do śniegu  na przód do mf 235, ale okazało sie że siłownik dwustronnego działania nie działa.Dodam, że hydraulika zewnentrzna nie była używana 20 lat. Dzwignie od zaworu rozdzielacza ustawiam na prawy błotnik ( w prawo ), włączam WOM, dzwignia od podnosnika jest do góry ustawiona a w rozdzielaczu słychac dziwny przeskok, gdy przestawia sie dzwignie od kierunku przepływu. Siłownik jest sprawny ( sprawdzony w innym układzie hydraulicznym. w jednym przewodzie jest chyba dobre ciśnienie bo siłownik sie wysuwa, ale po przestawnieni dzwigni rozdzielacza nie wraca. Gdy zamienie przewody na siłowniku to wtedy  wróci. Co moze byc tego przyczyną? dodam że na jednym przewodzie jest duze ciśnienie, a na drugim można kciukiem zatrzymac przepływ. Kręciłem równiez tym zaworem ciśnieniowym na rozdzielaczu ale to nic nie pomaga.a co najdziwniejsze na początku jeden raz wszystko zadziałało( wysunąl sie siłownik i wrócił a póżniej juz wcale) Prosze o POMOC. juz wykreciłem rozdzielacz w celu sprawdzenia, bo nie daje mi spokoju taki głuchy stuk w nim gdy przesuwam dzwignie. Problem musi byc szybko rozwiązany bo zima idzie, pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rambo160789    0

Jesli chodzi o szybkozlaczki to jest ok. Kluczem dokrecalem.caly układ sprężonym powietrzem czyscilem. Olej idzie ale brak ciśnienia. Może być wina rozdzielacza?mysle ze w nim olej idzie przelewem a nie na silownik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×