Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
StasiekD    0

Witam forumowiczów, mam problem z moim MF 3065 otóż od pewnego czasu (zauważyłem to po żniwach gdy uprawiałem gruberem ściernisko i traktor był już dobrze rozgrzany) zaczeły mi migać kontolki, (migała od przedniego napędu, od blokady 4x4 i obok ej po lewno chyba to jest od filtru powietrza) po chwili wszystkie zgasły łącznie z kontrolką od żółw/zając świeciła się tylko od przyśpieszacza, po wciśnięciu sprzegła kontrolki zapalały się ponownie. w czasie gdy kontrolki sie nei swieciły podnośnik normalnie działał wspomaganie też chodziło ok ale jak sie nie dawno okazoło w tym czasie nie chodzi wałek. olej hydrauliczny to  castrol agri mp plus 10W40 traktor mam okolo 6 lat z 1.5 roku temu wymienialem olej i filtry z tym że teraz wymieniłem też wkład od filtra ten podłużny bo myślałem że może to będzie to ale nic z tego filtry powietrza czyszczone sprężarką i też nic i nie wiem co to może być. czytam coś o jakiś czujnikach temp oleju ale na tym sie nie znam czekam na wasze propozycje.

Edytowano przez StasiekD

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MF3065    3

pod prawymi dzwiami sa wszystkie kable z kostkami odkręć to blache  i zobacz moze jakis kabel sie wyrwał 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
StasiekD    0

Więc tak, przyznam się że kabelków nie sprawdzałem bo wydaje mi się że to nie to bo moja awaria powtarza się przy mocno nagrzanym oleju i wczoraj gdy uprawiałem role pod siew  gdzieś tak przy 5 ha (ciągam agregat dziekana 3.2m więc przy takiej uprawie nie dostaje aż tak mozno) zaczynało robić się ciemno więc mogłem dobrze zaobserwować co się dzieje z kontrolkami więc najpierw zaczęła lekko żażyć się kontrolka od blokady 4x4 a później 2 od lewej w dolnym rzędzie chyba od ciśnienia oleju po czym troche pomiga i gasną wszystkie kontolki zostaje tylko od prześpieszacza, wydaje mi się ze za bardzo grzeje mi sie olej czyli albo jest ona za żadki albo chodnica nie stydzi go, niech ktoś mi powie czy w chlodnica oleju studzi olej cały czas czy tylko gdy osiągnie jakąś tam temp. czyli czy jest tam jakiś termosat jak w przypadku chłodzenia cieczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

StasiekD    0

mam olej Castrol Agri MP Plus 10w40  zmieniany ze 2 lata temu, wcześniej też mialem ten olej i nic się nie działo nie dobrego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
StasiekD    0

Widzę że chyba mnie wizyta u jakiegos dobrego mechanika ktoś może zna jakiegoś godnego polecenia w promieniu powiedzmy 50 km od Mińska Maz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez diaz34
      Witam, problem polega na tym ze ciagnik jak sie rozgrzeje traci moc i wydaje mi sie ze niechodzi na wszystkich cylindrach, wczesniej nigdy tak sie nie dzialo, dodam ze z odmy dymi troche jak sie rozgrzeje i czuc dziwny zapach lecz olej nie widze zeby ubywal. Ostatnio zostal zamontowany tur a i zostala odlaczona sprezarka powietrza lecz to chyba nie ma zadnego zwiazku ?
    • Przez tomb2
      Możecie mi coś powiedzieć o MF 3050 ?
      Jakie spalanie, ceny cześci i awaryjność, co najbardziej siada ?
      Czy wogule 3050 opłaca sie kupić ?
    • Przez bartek121996
      Siema. Jak najlepiej sprawdzic elektrozawor od napedu w MF 3065 ??
    • Przez Przemek62432
      Chciałbym aby mi ktoś pomógł i wytłumaczył jak wykręcić z napędu przedniego wałek(to jest ten wałek na zdjęciu) ponieważ zdarły się na nim frezy przy łączniku. Czy muszę wykręcać cały przedni most, czy tylko tą pokrywę od wałka, czy może jakoś inaczej? Chciałbym także informacje o tym gdzie mogę ją kupić i ile kosztuje ta część. Proszę o pomoc i odpowiedzi gdyż jest to pilne. Z góry dziękuję

    • Przez Arek
      Musiałem odkręcić przewód idący od pom hamulcowych do zaworu sterującego hamulcami przyczepy.
      Teraz nie mogę ich odpowietrzyć. Hamulce ciągnika działają ok, po wciśnięciu hamulca olej nie idzie odpowietrznikiem na zaworze sterującym.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.