Skocz do zawartości

Polecane posty

Masterek24    0

Witam

Posiadam MF6180 i nie pokazuje mi w ogóle stanu paliwa, wskazówka stoi w miejscu bez ruchu. Z przodu na baku wszystko jest podłączone z tyłu tak samo więc gdzie jest przyczyna ?

Druga sprawa, wczoraj podczas orki zapaliła mi się na chwilę kontrolka od filtra powietrza po czym zgasła, o co chodzi ?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    72
(edytowany)

Uszkodzony pływak w zbiorniku.

Z tyłu na zbiorniku jest okrągły metalowy dekielek z przewodami paliwowymi jak i elektrycznymi.

Zdejmij obydwie wsuwki i połącz je ze sobą przez żarówkę 12V/4W lub podobną. Jak wskazówka podniesie się masz uszkodzony pływak.

Podróbki zaczynają się od 500zł ale kiepsko z ich dostępnością. U Korbanka na pewno mają, ale droższe niestety.y

 

Edit:

Skoro zaświeciła się kontrolka filtra powietrza to może jest brudny. Jeśli nie to sprawdź czy przewód od czujnika nie przetarł się do masy.

Edytowano przez mtracz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Masterek24    0

Zrobiłem tak jak pisałeś i wskazówka latała w tą i z powrotem więc o co chodzi ? Jak się wymienia pływak ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mtracz    72

Coś nie łączy, dobrze stykałeś z żarówką?

Ten okrągły metalowy dekielek na zbiorniku to jest czujnik poziomu paliwa ze smokiem. Element zespolony sprzedawany w komplecie.

Coś takiego http://images.kangoo.pl/14360879/9173/large/czujnik_poziomu_paliwa_massey_ferguson_8170_8180.jpg

Psuje się element biały na środku rurki(opornik).

Możesz jeszcze wyjąć i sprawdzić ciągłość przewodów z zewnątrz do opornika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kaczus    2

a ja mam pytanie odnośnie zmiany biegów żółw zając a mianowicie dzieje sie tak ze kupie czujnik nowy czy używany oryginał czy podróba działa jeden dzień a na drugi jak chce zmienic kontrolki trochę przygasną i lipa. Dobrze ze mi ciągnika nie blokuje jak to sie stało za pierwszym razem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez ogrodniczek39
      Witam Forumowiczów ,
      Czy ktoś może pomóc i podać sprawdzony kontakt gdzie mogę zakupić nowy wałek atakujący do przedniego napędu dla Ciągnika 3115 ?
      Są ogłoszenia na internecie ale nie chcę wydawać pieniędzy na marne . 
      Awaria była w ubiegłym roku , lecz postanowiliśmy zregenerować wałek . Ciągnik przepracował może 10 Ha i problem nadal wystąpił .   
       




    • Przez Scoti
      Witam mam problem ze skrzynia a mianowicie rozbierałem dekiel skrzyni bo troche ciekł uszczelniłem i złożyłem jak odpaliłem to biegi na zakresie B były na odwrót a na A dobrze czyli jak włączałem bieg do przodu na B to jechał do tyłu a jak R to do przodu co mogłem źle złożyć ? prosze o szybką pomoc dzieki
    • Przez Rider
      Witam, po uruchomieniu ciągnika miga kontrolka WOM, wałek się nie uruchamia, półbiegi nie działają, napęd, blokada też. Hydraulika i podnośnik działa normalnie.
      Naciskając pedał sprzęgła normalnie zaświeca się kontrolka od ciśnienia oleju w skrzyni  (po uruchomieniu normalnie gaśnie) oraz kontrolki żółw/zając te od półbiegów - rozumiem ze zasilanie Autotronic jest. 
      Na uruchomionym silniku wałkiem da się kręcić
      Monitor na słupku nie działa
      Gasząc silnik kontrolka WOM gaśnie.
      Oporność na czujniku WOM (z tłu przy siłowniku ) oraz na pompie olejowej (przy filtrze hydr.) ok 450 Ohm - wg instrukcji ok, kręcąc ręką wom-em wartość się zmienia więc przypuszczam, że te czujniki są ok.
      Podpinając zasilanie bezpośrednio z akumulatora do cewki WOM - wałek startuje, do cewki hamulca WOM - hamulec blokuje wałek.
      Wersja komputera - Autotronic II
      Pytanie co może być przyczyną migającej kontrolki WOM?
       
    • Przez RedPower
      Witam,
      zabrałem się za naprawę skrzyni biegów w mf 3065 ( 32x32) w celu wymiany zużytych synchronizatorów. Rozpołowiłem już traktor i zdjąłem dekiel w komorze w której znajduje się sprzęgło. Co dalej aby dobrać się dalej do skrzyni. Zielony element się cały rusza lecz nie chce wyjść.
      **************
      LINK DO RESZTY ZDJĘĆ: https://photos.app.goo.gl/7c1doGIDZBfkK29Q2
      **************


    • Przez swiety791
      Witam szanownych forumowiczów. 

      Panowie. Mam problem ze swoim MF 3070. Podczas ruszania i wolnej jazdy szarpie mi przednimi kołami. Napęd normalnie mozna włączać i wyłączać. Jak napęd jest właczony jest wszystko super. Jak z kolei napęd wyłaczony to szarpie nimi. 
      Pomyslałem, że to problem z atakiem lub satelitami w przednim moście. Rozebrałem wszystko i ku mojemu zdziwieniu. Wszystko w najlepszym porządku. Dodam jeszcze, że u mnie nie ma satelit tylko mam jakby sprzęgło kłowe. Ale to chyba nieistotne na tym etapie. 
      Wymieniłem również tulejkę i pierścienie na sprzęgle przedniego napędu. Tam też jest wszystko w najlepszym porządku wg mojej oceny. 
      Prosze pomóżcie, co to może być? Miał ktoś podobny przypadek?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.