Skocz do zawartości
michal2704

Problem z podnoszeniem mtz 82

Polecane posty

michal2704    0

Witam. W moim traktorze jest tak ze jak rozgrzeje sie olej to bardzo słabo podnosi. Na zimnym jest ok ale ma bardzo małe ciśnienie 70 bar, a powinno być 180. Założyłem już trzecią pompę i nic nie pomogło. Zaworek przy rozdzielaczu także już wymieniałem i nic to nie pomogło. Odłączyłem przewód od regulatora siłowego aby olej szedł tylko na wyjścia hydrauliczne i ciśnienie wzrosło do 80. Nie wiem co już zrobić. Czy to może być wina rozdzielacza? Jeszcze chciałem sie zapytać bo ten wałek w nowej pompie mogę przekręcić ręka. W c-360 nie można było tego zrobić ręką tylko kluczem. Dodam ze rozdzielacz nie ma wielkich wycieków. Liczę na szybko odpowiedź bo orka czeka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michal2704    0

hmm... nie sprawdzałem ale co masz na myśli. Nie cieknie więc co może być nie tak. A tak wgl to cisnienie na wyjściu hydraulicznym mierzyłem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Czeladnik    0

To może być zużycie wewnętrznych uszczelnień w siłowniku mi tak się zrobiło od zaciężkich pługów od deta.

Edytowano przez Czeladnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mario117    0

A nikt nie kręcił zaworem ciśnieniowym? może zawór przelewowy się zawiesił? ja tak ostatnio miałem, że pługa nie mogłem podnieść nawet na cm. Wywaliłem również regulator siłowy z pod siedzenia i problem skończył się z opadającym sprzętem lub wolnym podnoszeniem po zagrzaniu się oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×