-
Podobna zawartość
-
Przez piotrek9411
Witam, sprzedam fabryczny heder do rzepaku, szerokość 3,6m pasuje do claas merkator
https://www.olx.pl/oferta/heder-stol-przystawka-do-rzepaku-claas-merkator-CID757-IDtVVel.html
Pozdrawiam
-
Przez Gość
Cześć. Powiedzcie mi od czego ten czujnik i gdzie powinien być przypięty.
Druga sprawa rozumiem że na przenośniku pochyłym powinienem mieć gumę, a jak powinien wyglądać odbój? Czy jeśli podniesie do końca heder to jest jakiś automat odcinający lub blikujący dźwignię podnoszenia? Załączam zdjęcia jak jest u mnie. Czekam na Waszą pomoc...
-
Przez MatiRol92
Witam, mam pytanie do posiadaczy pokosówek fortschritt, chodzi mi o opuszczenie hederu w pokosówce, jak go opuszczam to strasznie trzęsie sie cała maszyna (podnoszenie jest okej) nawet jak opuszczam bez hederu to sa drgania. Nie wiem jak ten problem rozwiazać
-
Przez Szymek889
Witam, posiadam kombajn claas dominator 80, mam problem z nierównym podnoszeniem heder tzn widać że pierwszy podnosi siłownik z prawej strony po chwili dopiero lewy przez co heder jest przekoszony, tak samo dzieje się też z podnoszeniem motowideł najpierw podnosi się z prawej strony dopiero po chwili z lewej. Nie mam pojęcia gdzie leży problem. Czy może być to rozdzielacz? Miało by to związek z hederem i motowidłmi??
-
Przez aress
Witam.
Temat trochę nie typowy ale może do rzeczy,
posiadam dominatora 85 już od kilku lat z chederem o szer. roboczej 3.80m który moim skromnym zdaniem jest nie adekwatny do wydajności claasa a jakie kolwiek próby szybszej jazdy tą szerokością powodują nie równomierne podawanie zboża lub co gorsza awariami zespołu tnącego którego w tym roku mnie totalnie zdenerwowały, pęknięta kosa, urwany targaniec, ukręcony wałek napędu kosy, pęknięcia uchwytu mocowań wałka kosy, więc postanowiłem na następny sezon kupić większy cheder.
I teraz pytanie do użytkowników dominatora 85 jakim waszym zdaniem jest najlepsza szerokość robocza zespołu tnącego by wykorzystać w pełni wydajność claasa.
użytkuję ktoś szerokość 5,10m takim claasem ? bardzo interesuje mnie twoje zdanie jak oceniasz taką szerokość.
dodam że szerokość nie wpływa u mnie na dojazd do pola.
z góry dziękuje i pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Noże w prasie variant 280 rc same się chowają
pobojowisko po zbiorze soi