Skocz do zawartości

Motocykle i motorowery czyli jednoślady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

celowo wymieniłes tylko dwusuwy? bo oprocz nich, są takze: YZF, SXF, KXF, RMZ CRF - czyli czterotakty

WR od yamahy to też enduro, co prawda bardziej 'hard enduro'

w enduro prym wiodą też EXC oraz mniej znane Gas gas'y. Sam posiadam EC 250 ;)

Nie sztuka kupić enduraka czy full'a, chodzi o to aby go utrzymać, bo tam wszystko jest zawodniczo wyżyłowane - czyli supermocne i superlekkie. Kupująć 125 w dwutakcie albo 250 w cztero; za 8-10tys, trzeba mieć minimum połowe tej sumy na eksploatacje w sezonie żeby wszystko grało tak jak fabryka podaje.

Celowo podaję takie pojemnosci a nie 450, bo nie sądze aby żaden normalny człowiek kupował czterysetę jako pierwszy poważny motocykl w życiu :)

Opublikowano

A może stworzymy grupę motocyklistów, ale takich co jeżdżą na mocniejszych maszynach. Zorganizujemy jakieś zloty i będziemy przy grillu wymieniać się nowościami.

Co wy na to??

Opublikowano (edytowane)

to ja w takim razie jestem, nie normalny bo po simsonie kupiłem sobie yamahe 400 yzf laugh.gif sztuka jest sie nie bac miec troche pary w rekach i nogach bardzo dobra kondycje i wyobraznie i troche kasy bo wszystko jest cholernie drogie i o dobrego mechanika co sie na tym zna jak na lekarstwo

Edytowane przez ZUCH1234
Opublikowano

Jaki rok sendy ? Ile chcesz ?

My mamy trzy sendy SM z 2006r,SM z 2007 i ostatnio nabyta senda R z 2008r. I jest to najlepszy motorower jeśli chodzi o SM, silnik derbi o wiele lepiej spisuje sie niz am6,skrzynia również lepsza, biegi tak nie wyskakują ;)

Opublikowano

Ja mam do sprzedania Romet Kadet bez papierów, nowy cylinder, tłok, pierścienie, łożyska na wale i uszczelniacze, nowe opony. Po remoncie odpalił od pierwszego kopa. Do ustawienia zapłon. 300zł ;) więcej info na gg.

Opublikowano

siemka:) ja jeżdżę sobie kinway coliber 50cm i sobie go bardzo chwale :) wyprzedziłem swoim skuterkiem kolege który miał kingway tylko nie wiem jaka nazwa ale miał w nim cylinder 80cm i dałem mu rady :rolleyes:

Opublikowano

Ja na dzień dzisiejszy śmigam Yamaszką YZ250F posiadam także Suzuki TL1000R ale niestety miałem na niej zderzenia z samochodem osobowym i po zakończeniu sprawy w sądzie pójdzie na sprzedaż. Zamiast Suzi planuje zakupić Honde CBR SC57 lub Yamahę R1 RN12

Opublikowano

Przymierzam się do zakupu jednośladu na kartę motorowerową. Prawdopodobnie będzie to Barton Fighter(chińczyk- ale ma nie najgorszą opinię z tego co czytałem). Biorę jeszcze pod uwagę GB Street (również chińczyk- ale opinia też nie jest zła).

Opublikowano

ja mam rieju rs2 v max 100 full seria tylko wydech leo v6 i te bartony gb streety zippy i inne nie mają szans

Opublikowano (edytowane)

A może stworzymy grupę motocyklistów, ale takich co jeżdżą na mocniejszych maszynach. Zorganizujemy jakieś zloty i będziemy przy grillu wymieniać się nowościami.

Co wy na to??

jestem za,

czy już ktoś odkurzył swoje moto, i przymierza się do sezonu 2012, jeżdzicie na zloty?

ja obecnie śmigam yamahą TDM 850, a zaczynałem od komarka, jawki 50, motorynki, simsona shwalby, wsk 125, jawy 350CZ (na awatarze), suzuki gs550E,

Edytowane przez suzuki21l
Opublikowano

Ja odkurzyłem mojego Bandziora 600N :P

Wymieniony olej i filterek, jeszcze tylko filtr powietrza, ale już trochę go zaczynam rozjeżdżać jak jest sucho na drodze.

Ech, wkońcu :D

Opublikowano

wczoraj chciałem przepalić yamahę, kręciłem aż aku padło, okazało się że nie ma paliwa, a byłem pewien że z jesieni zostało, teraz muszę kogoś poprosić aby mnie samochodem pociągnoł, bo żeby dostać się do akumulatora trzeba pół motoru rozebrać, akumulator jest pod bakiem, a żeby bak zdiąć trzeba ściągnąć cały przód z lampą, a żeby to odczepić, trzeba odkręcić boczne osłony

Opublikowano

z wsk na yz 250??

szacun :blink:

ja zaczalbym od czegos mniej jadowitego, 125 2T wystarczy z naddatkiem.

jesli nie miales do czynienia z wyczynem, taki sprzet bedzie cie tylko meczyl narowistoscią a o kontuzje wtedy bardzo łatwo