Skocz do zawartości

Motocykle i motorowery czyli jednoślady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też śmigam po polu skuterem i idzie jak strzała. Skuter nie jest taki zły jak inny myślą. Tylko troszkę za niski jest i jak co to zaraz wisisz he ale idzie jak ma być. tata codziennie jeździ do jałówek i lepszego nie trzeba jak na pole jechać. Może kiedyś się kupi Crossa 250ccm ale to tylko plany. Nie chciało mi sie skuterem ganiać na pole to polonezem jeżdze i tylko powiedzcie że polonezem sie nie da po polach jeździć heh :lol:

Opublikowano

wszystkim się da :D

SKuterem na pola nie znaczy zaraz jeździć po bagnach.

Skuter podwyzszyłem , mianowicie zrobiłem nowe mocowanie na resor z tyłu i założyłem zamiast 3.00-10 to dałem od grabiarki 4.40-10 i jest gitara :D

Opublikowano

Na pola to tylko JAWA 350, idzie po łące,ściernisku i po zaoranym jak trzeba, trudna do wywrotki, tylko pali 5.5-6.0 litra na 100km.

Trudna do wywrotki? a jeździłeć kidyś z pasażerem z tyłu? Z doświadczenia wiem że jest dość wywrotna chociaż nigdy nią nie leżałem (wysoko położony środek ciężkości), przy prędkościach obrotowych strasznie mocno czuć drgania, pływa w zakrętach (wsk 175 pod tym względem lepiej się zachowywała i była o niego bardziej stabilna), podczas jazdy po terenie to spokojnie można liczyć na jeszcze wyższe spalanie, potrafi chodzić jak jej się chce (raz na obu cylindrach raz na jednym taki ich urok) ale podczas jazdy w terenie na pewno mocy nie zabraknie.

Opublikowano (edytowane)

siema.

Ja posiadam w swojej Stajni Yamahę XT600 ;)

wcześniej miałem:

-Motorynkę,

-Simsona S53 Comfort

-Suzuki DR 125 SE

-Honda Varadero 125

ogólnie jeżeli ktoś będzie szukał porady odnośnie motocykli (nowoczesnych) to chętnie pomogę, bo siedzę dość długo w tym temacie ;)

Edytowane przez Kula07
Opublikowano

Ja obecnie jestem posiadaczem aprilki rs 125 a co do wyższych postów to powiem że nie macie racji co do tego ze skuter sie nie nadaje na polne drogi prawie 6 lat jeździłem aprilką sr50 przebieg 24 tyś km silnik nieruszany wiadomo szału nie robi jak cross czy quad ale wniosek że niekazdy skuter nienadaje się na polne dorogi

Opublikowano

Mam na oku Yamahę YBR 125 z 2007 roku z przebiegiem 3500km za 6500zł. Służyła do nauki jazdy na kat A1. Nie porysowana i widać że w dobrym stanie. Warto za nią tyle dać? I jest też YBR 250 też chyba z 2007 za 13500zł z przebiegiem koło 6000km. Co o nich myślicie? :unsure:

Opublikowano

Mam na oku Yamahę YBR 125 z 2007 roku z przebiegiem 3500km za 6500zł. Służyła do nauki jazdy na kat A1. Nie porysowana i widać że w dobrym stanie. Warto za nią tyle dać? I jest też YBR 250 też chyba z 2007 za 13500zł z przebiegiem koło 6000km. Co o nich myślicie? :unsure:

Ybr to proste i wytrzymałe motocykle.

ta 250 to na wtrysku??

ogólnie powiem tak motocykle przyjemne dla użytkownika, łatwe w obsłudze, w sam raz do nauki jazdy, wybaczają sporo błędów, mało palą. myślę, że 250 byłaby lepszym wyborem, choć za te pieniądze wolałbym coś innego kupić.

125 na sezon, do nauki jak znalazł, ale na dłuższy czas się znudzi.

Opublikowano

Ja mam zipp'a Vapora już chyba 4 lata- no i nie powiem troche awarii było- część z mojej winy. :unsure:

Opublikowano

Ja na razie nie mam,ale wciąż szukam jakąś motorynkę,albo jakiś motor. :)

Opublikowano

Znacie może jakieś fajne crossiki z dobrym odejściem? W miare nie drogie. Nie chcę kupić, tylko przyjrzeć im się bliżej na allegro chociażby, czy nawet w necie pogrzebać ;)