Skocz do zawartości

Motocykle i motorowery czyli jednoślady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w DT kach, najwazniejsze zebys kupil w swiezym stanie, czyli napęd dobry, oponki zeby mialy co nieco, bez luzów na zawieszce, a tłok i tak zalece Ci zmienic od razu, bo nigdu niewiesz ile chodzil wczesniej.

kupując sprzeta, nie mysl ile chcesz na nim zaoszczedzic w trakcie eksploatacji! Jeszcze nikt na tym nie zarobił :) Jesli chcesz cieszyc sie z jazdy musisz dbac o niego a to znaczy ze nieuniknione beda stanadardowe wymiany, czyli klocki, oponki, napęd, tłok, uszczelniacze w lagach czy łożyska i tulejki na wachaczu.

Ten kto oszczedza na tym, to pozniej sprzedaje komus padake...

Opublikowano

Kumpel wczoraj kupił MZ 250 TS za 600zł bez papierów i dziś przyjechał się nią pochwalić, po namowach wziąłem ja na testy. Powoli z 1 potem 2, ja nie doświadczony bo moje doświadczenia to max Mińsk 125 na początku ostrożnie ,a potem w piz..., jak mnie bokiem na 2 powiozła to nieźle się wydygałem i ostatecznie do 3 doszedłem i tak jeszcze mieliła po zmianie biegu :). Sprzęt dla samobójców :)

Opublikowano

ja aktualnie jeżdze Kymco super 9 z cylkiem malossi 70ccm B) wiem , mało ... ale do 30 sierpnia latałem aprilią rs-125 07' rok (to miało jebnięcie ,170km/h najwiecej nią leciałem , żeby 164 km/h poleciała to nie trzeba było prosić) B) ale niestety ją skasowałem B) w wawie baran mi z podporządkowanej wyjechał i niestety po motorze :P

Opublikowano

Mam do sprzedania Suzuki Dr 125 1998rok. Oszczedny dosc przyjemny silniczek spalanie rzedu 3l!! Od 2008 roku zrobilem nim ok 1000km!! jezdzilem nim tylko na pole w sobote zobaczyc jak tam sytuacja. Motor był remontowany przez poprzedniego wlasciciela olej wymienilem jakies 30km temu na castrol dedykowany dla motocykli. Dorzucam kartery i wiele innych czesci wymienionych w nim, poprzedni wlasciciel zmienil przednia owiewke na owiewke z Kawasaki dzieki czemu motorek jest ladniejszy i nie taki kanciaty. Motor w tym roku wiecej stał niz jezdził z powodu braku czasu, a sprzedaje poniewaz chce kupic samochod. jakby ktos byl zainteresowany to wysle fotki i pytajcie w razie czego.

Opublikowano

ta rejestracja teraz juz nie wiele znaczy bo przeglad i tak trzeba zalatwiac. ja swojej DR-ki nawet nie rejestrowalem na 50 bo mi sie nie oplacalo 900zl taka impreza a prawko tez ok 1000zl wiec dalem sobie spokoj

Opublikowano

Cześć, mam małego problema z moim Huraganem ;) (keeway hurricane) zmieniłem sobie gaźnik na lepszy odblokowany, wyregulowałem go jako tako i chodzi dość ładnie, przyśpiesza dość żwawo ale dochodzi do ok 47/h i zaczyna tak przerywać dziwnie :) mógł by mi ktoś podpowiedzieć co może być tego przyczyną?

Opublikowano

Ja zaczynałem na komarku,przewineło sie chyba ze 3 szt,potem wsk,cz 175,mz 150

,minsk125,narazie tylko samochodziki i ciągniczki,ale choruje na jakiś motur :) ,

syn ma co prawda qada 125cm3,czasem nim podziczeje,ale troche szkoda mi go bo

to taka zabaweczka dla dzieci ;) .

Opublikowano

No panowie fajne sprzety macie jeśli ktoś bardzo lubi jazde na jednośladzie to pewnie bedzie mial kiedyś zajefajną maszynke;)Ja posiadam skuter marki Suzuki Katana Ay50 wr z limitowanej wersji Telefonica Movistar z 2003 roku ,chłodzona cieczą;)nakręciłem troche kilometrow i bylem zadowolony z jazdy tym pojazdem;) konstruktorzy tej wersji troche pomyśleli i zrobili ją bez blokad wiec nie bylo bawienia sie ze zdejmowaniem hehe