Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Potajtany
      Potrzebuje waszej pomocy,
      Może ktoś wie jakie książki zostały wydane o władku,
      Chodzi mi o wszelkie katalogi instrukcje obsługi,napraw.

i Czy moglibyście podac w formie pdf

pozdrawiam
    • Przez Mrmagyster
      Witam, zakładam temat, gdyż mam problem z nabyciem pewnej książki, możliwe że nie tylko ja. Kto ma podobny problem - pisać
      Otóż potrzebuję książkę Pojazdy rolnicze - Alojzy Skrobacki, wyd. WSiP 1996, jeśli ktoś ma takową, niech da znać.
    • Przez pawel807
      Siema !

Postanowiłem otworzyć temat poświęcony filmikom o Władimircu. Niech każdy jak ma jakiś fajny filmik, po prostu wklei tu linka

Ja zaczynam :

1)
      http://www.youtube.com/watch?v=Bc6nnenCOjw

2)

http://www.youtube.com/watch?v=fbmSrEqlvco

Mam więcej, ale nie podam wszystkich od razu
    • Przez __ema__
      Hej,
      Rozważam opcję rozpoczęcia studiów II go stopnia na UPH w Siedlcach, na kierunku rolniczym.
      Problem polega na tym, że ukończyłam kierunek luźno [wręcz wcale] powiązany z rolnictwem [informatyka] i spodziewam się, że czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna i nadrobienie sporej części wiedzy z dziedzin rolniczych.
      Czy jest może ktoś kto wymienioną szkołę ukończył/uczęszczał i podzieli się opinią?

Czy możecie mi podpowiedzieć z jakiej dziedziny muszę się 'przygotowac'? Produkcja roślinna i zwierzęca zapewne? Podrzuci ktoś jakieś dobre tytuły, do których warto zajrzeć? [w tej chwili dysponuję jedynie książkami dla technika rolnictwa, ale nie wiem czy to nie za niski poziom, a nie bardzo wiem gdzie szukać czegoś więcej. Mam też do dyspozycji Metody chowu i hodowli bydła - Grodzki Henryk, ale to też bardzo wąski zakres informacji].
      Czy studenci rolnictwa podpowiedzą mi chociaż jakieś podstawy, które muszę pojąć, żeby mieć z czym startować na te studia?

Co ogólnie warto według Was przeczytać, żeby wdrożyć się trochę w rolnicze klimaty?

aha i studia 'atakowałabym' dopiero w roku 2015 więc mam jeszcze sporo czasu na nadrobienie.
    • Przez P_I_W_O_
      Na wstępie powiem że, nie jestem rolnikiem - i nie będę. Mimo to interesuję się rolnictwem od strony maszyn.
      Jestem grafikiem komputerowym 3d. I chiałbym zrobić jakiś ciągnik rolniczy od strony mechanicznej i chydraulicznej + jakiś osprzęt.
      Czyli potrzebuję:
      jakichś rysunków technicznych, całej masy zdjęć, kilka filmów na których będzie pokazane jak to działa (np, przeniesienie napędu na koła i wom lub tylko na wom), ogólnie chodzi o całą mechanikę tego pojazdu.
      Co do osprzętu (chyba tak to się nazywa) to jestem ciakaw jak działa (od strony mechanicznej) belownica do siana.
  • Dodaj nową pozycję...
v