Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie pochwalcie się ile mieliście towaru ze swojego pola i po jakiej cenie sprzedawaliście.

Edytowane przez AF_Mirek
Opublikowano

ta odmiana to elkat pierwszy zbiór(ten prawdziwy już) i mam jakąś z niemiec przywleczoną ale niewiem co to jest. prawie do konca duze owoce i dobrze sie szczyka tylko plonowanie deczko mniejsze jak w przypadku elkata

Opublikowano

Te rekordy pod 30t/ha to chyba nawadniane , dla mnie połowa tego rekordu to też dużo i myślę że bez nawadniania trudno osiągalna. Nie znam się na produkcji truskawki na takim poziomie. Napiszcie jak osiągać takie wyniki.

Opublikowano

Raczej bez nawadniania . Brałem sadzonke na jesieni od takiego plantatora co twierdzi że miał plon blisko 50ton z hektara odmiana również elkat .

Ja tam sie ciesze z wydajności 20+ t/h .Chociaż ostatnie lata to zawsze było coś co zmniejszało plon susza mrozy woda robaki <_< 

Podstawą jest dobra sadzonka odpowiednie opryski  ( bez chemii nie będzie takich plonów nigdy ) no i nawozy ;)

Opublikowano

bez nawadniania,jak dobrze pójdzie to będzie w tym roku. po prostu,kropiło w odpowiednich momętach. nawozu tez nie żałowałem 1,5m polifoskiej i dolistnie troche. asahil na stres i chyba najważniejsze- zero chwastów

Opublikowano

w tym roku juz mam zakupiony na 25 ary 100kg hydrokompleks 50 kg tripcote 50kg nitrabor 25kg siarczan magnezu25kg inermag NPK 20 , mikrokompleks, terra sorb . dawkowanie posypowe na dwa razy

Opublikowano

W dzisiejszych czasach to już chyba wszystko jest realne :lol: Tylko pytanie czy to jeszcze jest truskawka czy jakaś modyfikacja

kasa kasa kasa i tonaż 

nio rozumiem o co chodzi u mnie jest co 90cm. i miejsca było tylko zeby łobiankę postawić. ale krzaczki sie rozpołowiły na połowy od owocu. należy monitorowac sytuacje z nawozem. drugi raz będe sypał przed kwitnieniem hydro +nitrabor