1994kuba1994 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Czy jak mam pole od laki ijest troszke bardziej wilgotne to uda aie w tym oddcinku pola mniszek? 15 ar mniszka ile moze kosztowac zalozenie? Trzea miec jakas umowe na to czy nie trzebai da sie sprzedac? Lepiej z korzenia go sadzic czy siac z nasion? A mam jeszcze jedno pytanie, mniszek lekarski a kozlek lekarski to to samo czy jak? zakładam nowy temat aby zostal zauwazony a bardzo pilne to dla mnie ;/
Gość agaszu Opublikowano 1 Lipca 2014 Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Mogę odpowiedzieć na drugą część pytania dotyczącą mniszka a kozłka. Nie jest to to samo . Mam nadzieję, że się nie mylę, ale kozłek lekarski należy do rzedu szczeciowców a mniszek do astrowatych. Kozłek jest byliną dwuletnią a mniszek rośliną wieloletnią. Mniszek jest rośliną niską należącą do grupy chwastów rozetkowych (niskich) gdyż osiąga wysokość 10-20 cm a kozłek już znacznie większe bo od 50 do 200 cm i nie wiem czy czasem nie należy do chwastów o silnie drewniejących łodychach [ostatnie porównanie tyczy się łąk/pastwisk gdzie rośliny te są w nadmiarze niepożądane] Edytowane 1 Lipca 2014 przez agaszu
1994kuba1994 Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Opublikowano 4 Lipca 2014 prosze o odpowiedzi na moj temat wazne:(
Ecopiotr Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 Nie byłoby lepiej najpierw się zorientować "co chcę uprawiać"? Np. wpisać w wyszukiwarkę - kozłek, mniszek... żeby chociaż wiedzieć jak to wygląda? Poszukać zbytu PRZED założeniem plantacji? Dowiedzieć się co roślina lubi, a czego nie?
Rekomendowane odpowiedzi
poszukuje Elektryka do case mxm 140 zeby sprawdzil mi skrzynie pilne