Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie masz te spadki na giełdzie? . Nie widać tendencji spadkowej póki co jeden dzień w góre jedne w dół i tak na przemian coś się nie mogą zdecydować. Od zeszłego tygodnia pszenica zyskała nawet. Widać czekają na informacje o przezimowaniu

Opublikowano

Gdzie masz te spadki na giełdzie? . Nie widać tendencji spadkowej póki co jeden dzień w góre jedne w dół i tak na przemian coś się nie mogą zdecydować. Od zeszłego tygodnia pszenica zyskała nawet. Widać czekają na informacje o przezimowaniu

to fakt nie sa to kosmiczne spadki ale kosmetyczne, ale kto sprzedał nie musi sie już tym przejmować, a jednocześnie coraz mniej towaru na rynku

Opublikowano (edytowane)

Kalinowski Żyto 530 netto przy mniejszych ilościach.Całe tiry 550 netto.U małego przedsiębiorcy cena śmieszna 480 brutto :)

Agrifirm nie skupuje żadnego zboża dopiero w marcu.

Edytowane przez mp255
Opublikowano

Sprzedałem i mam spokój :) 720 netto pszenica konsumpcyjna. Opolskie

Gdzie sprzedawałeś ? Ja sprzedawałem jakieś 3 tyg... temu i dostałem 725 zł netto , zostawiłem jeszcze gdzieś z 25 ton i się zastanawiam czy sprzedawać czy czekać bo może będzie lepsza cena. Opolskie

Opublikowano

Gdzie sprzedawałeś ? Ja sprzedawałem jakieś 3 tyg... temu i dostałem 725 zł netto , zostawiłem jeszcze gdzieś z 25 ton i się zastanawiam czy sprzedawać czy czekać bo może będzie lepsza cena. Opolskie

W Rogożanach. Płatność do tygodnia. Cena raczej po znajomości, bo wiem że w Kietrzu i okolicach cena spadła dość znacznie. W Pietrowicach oferowali 710, zaś w Baborowie podobno było 740 netto, ale nie wiem jak z płatnością i trzeba dowiezc. Cena może podskoczyć. Może mendy specjalnie obniżyły ceny, bo mają kontrakty już podpisane, a po ewentualnych wymarznięciach może skoczyć dość znacznie. Ty dużo nie zarobisz, oni za dużo nie stracą. Niewidzialna ręka Smitha jak nic. Mnie tam bardziej interesuje qq, bo mam jej jeszcze ok. 250 ton a cena od 610 :lol: do 650. Będzie po 690 to sprzedaje

Gość Profil usunięty
Opublikowano

golpasz golub dobrzyń kuj pom

pszenica paszowa 760netto

jęczmień 770 netto

żyto 540 netto

kukurydza 650 netto

pszenżyto 670 netto

rzepak 1500 netto ceny z 21 01 2014

Opublikowano

Troche się ludzie wstrzymali to cene rzepaku mamy wyższą niż matif. Ale za długo powyżej matif nie będzie. A zboże to już teraz z górki na pazurki, troche cene mrozy trzymią i kurs euro ale nie za długo. Tak że 800 w czerwcu prędzej za 1,5 tony niż za jedną. Ale wykluczyć nie można żadnej wersji, bo w dzisiejszych czasach wszystko możliwe.

• Like 1
Opublikowano

W Rogożanach. Płatność do tygodnia. Cena raczej po znajomości, bo wiem że w Kietrzu i okolicach cena spadła dość znacznie. W Pietrowicach oferowali 710, zaś w Baborowie podobno było 740 netto, ale nie wiem jak z płatnością i trzeba dowiezc. Cena może podskoczyć. Może mendy specjalnie obniżyły ceny, bo mają kontrakty już podpisane, a po ewentualnych wymarznięciach może skoczyć dość znacznie. Ty dużo nie zarobisz, oni za dużo nie stracą. Niewidzialna ręka Smitha jak nic. Mnie tam bardziej interesuje qq, bo mam jej jeszcze ok. 250 ton a cena od 610 :lol: do 650. Będzie po 690 to sprzedaje

Widzę ,że jesteśmy z tych samych stron . Ja sprzedawałem do Dzierżysławia (Bartka).

Opublikowano

Widzę ,że jesteśmy z tych samych stron . Ja sprzedawałem do Dzierżysławia (Bartka).

Albo Zdzisława :) . Mi dawali 700 netto w tym samym czasie, a jeszcze na początku stycznia po 730 zł.

Mi wydaje się, że pszenica lekko jeszcze podskoczy, ale czekać kilka miesięcy na parę tys oszczędności mijało się w moim przypadku z celem. Nerwówka też kosztuje :D .

Także reszcie życzę wysokich cen :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v