Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dokładnie, pozatym odmiany paszowe z reguły są plenniejsze. Ceny zależą od roku i regionu np. w Wielkopolsce gdzie jest dużo drobiarzy bywa, że za paszową płacą nawet lepiej.

Opublikowano

oczywiscie ze tak. Raz na kilka lat zdarzy sie duza roznica pomiedzy pszenicami ale generalnie sie nie oplaca. Lepiej pojsc w wydajnosc t/ha i ochrone niz dbac o parametry.

Opublikowano

oczywiscie ze tak. Raz na kilka lat zdarzy sie duza roznica pomiedzy pszenicami ale generalnie sie nie oplaca. Lepiej pojsc w wydajnosc t/ha i ochrone niz dbac o parametry.

pajej pisal juz podobnie jeżeli idzisz w ochronę to już nawet jakbyś nie chciał robisz parametry

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj w Agrobiznesie twierdzili, że rzepak będzie tanieć, a dzisiaj  Matif ponad 5E na plusie, jak zwykle trafna prognoza w ich wykonaniu. Ale faktycznie miało być znacznie lepiej, a zanosi się na lipę z cenami rzepaku. Nie wiem czy w przyszłym tygodniu go nie opchnąć?

Edytowane przez grego
Opublikowano

Nie 5 tylko 6,75 EURO tak dalej ,pszenica  lakko dzis w gore

Opublikowano

witam wszystkich forumowiczów podpowiedzcie pszenice białko 14 % i gluten31 % czy sprzedac czy trzymac?? gość daje po 680 netto

Kolego uważaj ,czy gość tylko bierze czy też płaci bo w lubelskim nie ma takiej ceny i możesz zostać bez towaru i pieniędzy

Opublikowano

tak źle tak nie dobrze. w tamtym roku saletra poszla na klos i uj z tego deszcze zj**.wszystko w tym roku na kłos nie spałem bo susza i tak parametry były a 9 ton saletry w kieszeni zostało. po za tym jak różnica miedzy kons.a paszą jest 20-30 zł.to nie warto sypać ba kłos takie moje zdanie. cena pszenicy taraz 635 netto kons.rzepak 1635 netto

Opublikowano

@xyz88  Rola Człuchów, nie całe 15 ton

15t i dali po 600netto zacne to pomorskie.

Ja mam 18 ton pszenżyta a mógłbym doładować z kimś na całe auto i oddałbym po 600brutto nie netto. Ale w lubelskim Wipasz 500netto proponuje.

Opublikowano

ja kupiłem w Agroters niby legalnie bo fakture dał (1kg-100zł).

Kupić a zastosować to dwie różne sprawy będziesz miał problemy. Kupić możesz a stosować samemu już nie. Za tą fakturą przyjdzie kontrola.

Opublikowano

Ja mam 18 ton pszenżyta a mógłbym doładować z kimś na całe auto i oddałbym po 600brutto nie netto. Ale w lubelskim Wipasz 500netto proponuje.  

Nawet gdybyś przywiózł jedną przyczepę( powiedzmy 4 tony) to i tak dali by po 600 netto :)

Opublikowano

kojarzysz ile dają za pszenicę ?

Opublikowano

Zarabiają na tym handlarze,u mnie za pszenżyto nikt więcej nie daje jak 520 brutto,za owies WS-TRADE w ciągu 4 dni opuściła 50 zł na tonie i jak tu nadążyć za cenami.

Czyli po ile biora owies i jakie rejony?

Opublikowano

Zarabiają na tym handlarze,u mnie za pszenżyto nikt więcej nie daje jak 520 brutto,za owies WS-TRADE w ciągu 4 dni opuściła 50 zł na tonie i jak tu nadążyć za cenami.

w życiu im niczego nie sprzedam jesli chodzi o tych patałachów wstrade

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v