Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak znam życie to jest gra na spadki, aby jak najtaniej skupić- dziady! A zimą ceny poszybują, przecież połowa kraju ma słabe plony, także Niemcy i Francja oberwała przez suszę. Część ziarna sprzedana reszta w silosach i przyczepach, na pewno zimą tak jak poprzedniego roku, sprzedamy pszenicę konsumpcyjną powyżej 800zł/t. Kto ma suche ziarno i gdzie przetrzymać niech teraz się nie spieszy ze sprzedażą oni tylko na to liczą.

Opublikowano

widzieliście panowie co się dzieje na matifie nasi będą jechać po cenach tylko będzie trzeszczeć

Mi udało się sprzedać Pszenżyto za 730 zł netto/t . A reszta poszła w dół .

Kto tu ma rację????

Za  730,- netto mogę dostarczyć każdą ilość B)

U mnie pszenżytko po 560,- na 30 dniowy termin

Opublikowano

Ale się podniecacie cenami to normalka żeby poszukać jeleni na sprzedaż ,teraz trzeba siąć a nie myśleć o sprzedaży

Opublikowano

Mnie w ciula zrobili . W zeszłym roku podpisałem z wujkiem kontrakt na przenżyto za 2500 zł /t netto kiedy pojechaliśmy w dwa ciągniki po 2 przyczepy bo się opłacalo i się pytamy a tam wyskoczyli z ceną 1850 zł/t netto o 750zł nas rypneli . Masakra jestem ciekaw co w tym roku będzie .

Ty to chłopie masz pecha. Wtedy cię rypnęli na 750 zł/t a teraz nawet tego nie dali co cię rypnęli tylko ochłapy 730 zł/t rozbój w biały dzień. Więcej z nimi nie handluj tyle ci powiem, a no i zmień aptekę. 

Opublikowano

kolego dawaj tego odbiorcę to mu ze 150 ton pszenicy po tyle opchnę

a tak na poważnie przestań pisać bzdury

Opublikowano

wygląda, że to pokłosie silnych spadków na giełdzie w Chinach więc to różnie może być niestety. Szczególnie rzepak runął choć plony na świcie były niskie no ale on jest traktowany niejako surowiec, a te tez idą w dół szczególnie ropa więc perspektywy są nieciekawe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v