Rozliczenie buraki cukrowe
-
Podobna zawartość
-
Przez mrc1005
Witam,
Coś więcej wiadomo jak to będzie w stosunku do rolników na Vacie, dochodowym.
"Wprowadzenie od 1 lipca 2016 r. Jednolitego Pliku Kontrolnego (JPK) będzie się wiązać z koniecznością wyposażenia systemów księgowych podatników w nową funkcjonalność umożliwiającą wytworzenie JPK, a w niektórych przypadkach również z modyfikacją zasad prowadzenia ksiąg oraz sposobu dokumentowania transakcji handlowych."
http://ksiegowosc.infor.pl/rachunkowosc/zasady-ogolne/736074,3,Jednolity-Plik-Kontrolny-JPK-od-1-lipca-2016-r.html
Pozdrawiam
Marcin
-
Przez mareczek525
Witam, może ktoś z was miał podobny problem z burakami które są zjadane przez jakiegoś szkodnika, wykopane są dołki w miejscu gdzie jest nasionko i tak w jednym rządku 20m 50m długości każde nasionko po kolei. Pole zostało przesiane (5ha) myślałem, że to jakie robaki, opryskane dursbanem ponownie agregatem i siew. Chodzę na pole codziennie i jest coraz więcej zniszczonych nasion, pryskałem to pole bi58 żeby śmierdziało i nic, dziś po deszczu świeże dołki są i zjedzone nasiona. Na tym polu są dosyć szerokie miedze może to jakieś gryzonie? i tam zamieszkują
-
Przez MrRozgunek
Witam, jak u was z burakami na kiedy macie? Dosyć, że jest tak sucho to mam na 10 września i przedwczoraj musiałem już zaczynać kopać. Ten sezon to jeden z gorszych jaki widziałem dosyć, że rzepak mi kiepsko sypał bo około 2t/ha to teraz jeszcze te buraki tak wcześnie, zawsze miałem na październik/listopad, a w tym roku... 10 września, więc na kiedy macie buraki i jak u was sprawa wygląda? Też jest tak sucho? Zresztą sami zobaczcie na filmiku w niektórych momentach nic nie widać.
-
Przez patrystyka
co myślicie o takim czymś jak siew pszenicy w nie wykopane buraki jest to tak rozsiewam rozsiewaczem w buraki pszence za dwa dni przychodzi holmer wszystko ładnie miesza i jest pszenica znajomy tak zrobił kilka razy i sie udało
-
Przez patrystyka
jak macie procent zanieczyszczenia po burakach dla mnie to ,że jakieś chore miałem w tym roku 9 % kopane holmerem i brane doczyszczarką a kiedyś tata woził przyczepa ładował cyklopem z ziemią i max było 4-5 a dziadek jak sypał gablami to 2 sypało buraki a jeden ziemie i tez było mniej taki niby sprzęt a jest gorzej jak kiedyś
-

Rekomendowane odpowiedzi
Poplon ozimy pod buraki
buraki Pastewne