Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprowadzać konia z Niemiec żeby go ujeździć i znowu tam sprzedać? To sie mija z celem, wątpie że ktokolwiek sie tym zajmuje, a poza tym bez znajomosci za granica nie kupisz dobrego konia. Już lepiej kupuj i sprzedawaj w kraju.

Opublikowano

Pomysł do bani!!!! Niemcy  i wogle europa nie kupi konia z polski bez tiv na pierwszą klase, A o zrobieniu konia w Polsce to mowy nie ma bo poprostu nie ma kto jeżdzić na tych koniach no chyba że jesteś zawodnikiem z czołowki kadry w Polsce :):) Ale zakładam że nie skoro zadajesz takie pytanie:)

Opublikowano

pomysł dobry tyle zę kupowanie konie u sąsiadów a sprzedaż tutaj   to raz a dwa   na dzien dobry musisz się  znać   na handlu końmi  i po  3  na dizen dobry masz 50 tyś zł zeby zainwestować    

Opublikowano

W Niemczech robią za to dobre boksy dla koni i budują niezłe stajnie. Tutaj można dowiedzieć się szczegółów http://www.pl.kutzmann-pferdestall.de Zamawiałem u nich 3 boksy dla koni i zamówienie było zrealizowane terminowo, cena bardzo dobra i w ogóle. Boksy są bardzo estetyczne i eleganckie. Jak budować stajnie, to tylko z tą firmą

Opublikowano

W Niemczech robią za to dobre boksy dla koni i budują niezłe stajnie. Tutaj można dowiedzieć się szczegółów http://www.pl.kutzmann-pferdestall.de Zamawiałem u nich 3 boksy dla koni i zamówienie było zrealizowane terminowo, cena bardzo dobra i w ogóle. Boksy są bardzo estetyczne i eleganckie. Jak budować stajnie, to tylko z tą firmą

Jeśteś pewien?? bo  ja znam lepsze   a po za tym owszem  firma niemiecka ale w Polsce wszystko robione   tylko pod innym szyldem 

Opublikowano

gosciu ode mnie z wiochy robił boksy które do francji i niemiec sprzedawał także chyba polskie nie są zle skoro to miało zbyt.pisze że robił bo nie wiem czy jeszcze sie tym zajmuje .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rolnik5551
      Witam.Mam pytanie od pewnego czasu zajmuje się małą hodowlą owiec i zastanawiam się czy można hodować również indyki.Konkretniej chodzi mi o to czy mogą przebywać w jednym pomieszczeniu czy będą w stosunku do siebie agtesywne czy mogą zarazić owce  jakąś chorobą
    • Przez akolt
      Szukam rolników z hodowlą zarodową powyżej 250 loch lub z cyklem zamkniętym powyżej 150 loch. Prowadzimy badania jak przyrastają knurki przy chemicznej kastracji. 
      Ważne: systematyczny i otwarty na innowacje gospodarz. 
      W ramach badań jest możliwość sfinansowania i pozostawienia na stałe wag pomiarowych i oprogramowania zarządzającego stadem. Oprogramowanie ma możliwość m.in. monitorowania zużycia paszy, ilości oproszeń w zależności od cyklu, zarządzania grupami technologicznymi itp.

• Przez Piotrrak
      Dzień dobry ile sztuk gęsi lub kaczek mógłbym trzymać w budynku o wymiarach 15m na 35m (450m2)?
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez AtosPro
      Witam,
      Chce zacząć hodowle jagniąt, jestem rolnikiem (ogrodnikiem) sadze truskawki nie mam ani skrawka łąk i pastwisk mieszkam w małopolsce na bardzo gużystym terenie. 
      Porusze pare kwesti hodowla będzie sie opierała na zakupie i sprzedaż do skupu jagniąt (żywca). Hodowla będzie od kwietnia do października. Tylko hodowla na pastwisku. W okolicy jest dużo nie użytkowników. PROSZE BARDZO O WYROZUMIAŁOŚĆ PONIEWAŻ NIGDY NIE HODOWAŁEM OWIEC,KÓZ I JAGNIĄT.
      Myślałem że kupie jagniątka w wadze 18-20 kg i będę hodował na pastwisku z dodatkiem pasz treściwych, do wagi skupowej żywca tak z 31-36 kg . Myśle że zaczne od 10 sztuk. Ile się takie jagnię howa? Ile potrzebuje paszy treściwej jedno jagnię? To się opłaca ? Tylko proszę tak szczerze bo prawie wszystkim rolniką nie opłaca.

• Dodaj nową pozycję...
v