Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No faktycznie-ten z Allegro nieciekawy no i nie idzie go gorącą wodą przelać biggrin.gif -mój w momencie kupna miał 220 mth-był to agregat na wypadek "W" biggrin.gif -a więc odpalany jedynie od czasu do czasu,następnie konserwowany-a skąd to wiem ?-mam takiego kumpla czarodzieja od elektryki który spędził dwa lata w wojsku właśnie takie agregaty obsługując.

Opublikowano

ja mam 16kw czyli 12,8kva uzywałem go przez dwa lata raz do dojenia i dwa razy by móc na polu spawać. tez chcialem stacjonarny ale pierwsze to cena a drugie to zapalanie. tak jak koledzy wyzej pisali ciągnik przy krowach zasze jakis jest nba chodzie a agregat po paru latach nieuzytkowania w razie potrzeby moze miec problemy. jak mojego obierałem to polecali używac ciagnika 3x silniejszego niz obciazenie by zachowac stałość obrotów i co za tym idzie stałą czestotliwość napięcia.

Opublikowano

Kolega kilka lat temu kupił agregat z wojska, miał go jakieś 3 lub 4 lata i ani razu nie użył bo zawsze coś było nie tak , pożyczał kilka razy ode mnie aż kupił taki jak mój a kiedy po kilku tygodniach trafił się kupiec na ten wojskowy to go sprzedał i jeszcze dobrą wódkę dla kupującego postawił.

Opublikowano

Panowie rozumiem Wasze racje tudzież lęki o to czy zadziała czy odpali czy coś tam-z drugiej strony zawsze mogę napisać że owszem ciągnik Wam odpali ale może WOM nie zadziała biggrin.gif -druga sprawa-ciekawe ile z tych nowych agregatów jest zbudowanych w Chinach czy też na chińskich (czy innych tam-ale badziewnych podzespołach)-ja co prawda mam stary wojskowy agregat-ale:

-pali za każdym razem

-sama prądnica waży 260 kg co pośrednio wskazuje na ilość miedzi która w niej siedzi biggrin.gif

-taki agregat całkiem nie jest stacjonarny tylko dosyć mobilny bo jest na kołach-wierciłem już dzięki jego pomocy dziury w betonowych słupach na łące

-agregat ma już 46 lat !-i działa biggrin.gif -jego obecny przebieg to 290 mth (70 mth w 5 lat biggrin.gif )

Nie chcę nikogo przekonywać do zakupu starego agregatu-ale w moim przypadku grzechem byłoby jego niekupienie biggrin.gif .

Opublikowano

W razie "w" taki agrega tez mozna przeciez podlaczyc do wom-u ciagnika. Wywalasz popsuty silnik z agregatu i z apomoca jakiejs przekladni dajesz wyjscie na wom. Jezeli pradnica jest ok i dziala to w czym problem? 

Opublikowano

witam ja mam na sprzedaz agregat pradotworczy z wlasnym silnikiem andoria moc agregatu to ponad 8 KW prad 230v i 380v posiada rowniez spawarke i prostownik 12v i 24v silnik 2ca90 pali nawet w najwieksze mrozy chlodzony powietrzem spalanie ok 2-2.5 l/h calosc na przyczepce info na e-mail jankapuscinski@wp.pl

Opublikowano

Caterpillar- dobra firma, popularna, produkująca mnóstwo maszyn budowlanych (w tym agregaty prądotwórcze dużych mocy). Obsługiwałem ich agregat (120 kW), działał bez przerwy przez tydzień i nic się z nim nie działo.

Kreuzer- nie znam (chyba miałeś na myśli Kruzer?) więc nic na ten temat nie mogę powiedzieć.