Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam nie wiem na jaki ciągnik wymienic mtz 82 w złym stanie w gre wchodza jakies krajowe produkcje lub zetor lub pododbne cena do 22 tyś zł

ciagnik pracował by jako głowny plus kosiarka rotacyjna i lekki prace nie musi miec napedu

Opublikowano

Jak na 7.5 ha to wydaje mi się że dobry byłby ursus c-330 lub zetor 5211 ale wątpię że za taką cenę kupisz dobrego zetora 5211

Opublikowano

Kilka dni temu miał być remont MTZ-ta. Dziś już idzie na sprzedaż... a silnik po kapitalce :) Rozwijasz hodowle opasów, a chcesz w miarę mocny i wytrzymały ciągnik zmieniać na coś małego... To jakie masz w końcu plany?

Opublikowano

nie bież c360 będziesz żałował a myślałeś nad zetorem np 7211 super do kosiarki i pługa . Spalanie to mit jeśli by za dużo pił to wystarczy pompę ustawić na taką dawkę jak ma c 360 a i tak będzie o wiele lepszy iż c360 polecam

Opublikowano

na remont u mnie to nie a szans za duzy koszt by wyszedł kabina uszelnienie i wszystko inne to koło 7.5 tys by wyszło i wole cos innego mniejszego a z czasem kupi sie jakiegos wiekszego moze też mtz a silnik to tylko pierscienie i wał po szlifie i to wszystko a rusek zaczoł sie sypać ostatnioi był juz kilka tys wsadzone w inny silnik i inne rzeczy

ten zetor troche za drogi

Opublikowano

to poszukaj zetora 5011 do 22tyś na pewno coś znajdziesz bardzo dobry ciagnik sam mam takiego już 6lat silnik 3cylindry chodzi u mnie z kosiarka 1,65 i pługiem 3x35 nie duzo pali komfort lepszy niz w c360 awari praktycznie wogóle nie miałem a obrabiam nim 20 ha

Opublikowano

Na taki areał to już bym wolał wsadzić z 10 tyś w ten ciągnik i przynajmniej wiem co mam a i jakieś konkretne maszyny można do niego zapiąć. Jeśli planujesz się rozwijać i powiększyć ilość ha to później znów będziesz kombinować z ciągnikiem??

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez OdlotowyRolnik
      Witam.
      Przymierzam się do kupna traktorka do trawy. Areał ok 0,5 ha. Nie wiem czy iść bardziej w markowe i nowe sprzęty czy używka.
      Myślę na nowym 2 cylindrowym sztilem.Obawiam się używek.
      Może ktoś coś doradzi z własnego doświadczenia z takim sprzętem,dodam że nie koszę regularnie bo nie mam jak.

https://allegro.pl/oferta/stihl-rt-5097-z-kosiarka-traktorek-ogrodowy-12-2kw-16-6km-evc-7-000-loncin-15361843384?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=high-asp&utm_term=branding&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrod-narzedzia_pla_pmax&ev_campaign_id=18447276659&gad_source=1&gad_campaignid=18447327764&gbraid=0AAAAAD24kbNLyNM8C8-JbVcBhaCXwL9F3&gclid=CjwKCAjw9uPCBhATEiwABHN9K3KUXRQviNVqcYQz540bj-zV-mQ_nMolpVuFkLrgGpsyI-lyxcrxcRoCkaoQAvD_BwE Coś takiego 
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Łukaszukasz
      Witam. Chciałbym was prosić koledzy forumowicze o pomoc w wyborze ciągnika do gospodarstwa 12ha. Ornego jest około 8 ha pozostałe to plantacje wieloletnie. Ciagniczek byłby jako podstawowy. Pozostanie ciapek i mały sadowniczy. Razem z tym ciągnikiem kupuje na modernizację pługi obrotowe 3, bronę talerzową, glebogryzarkę oraz maszynę do rozkładania folii. W tej chwili waham się pomiędzy Kubota m4063, news holland t4.65 oraz John Deere 5067e. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję.
    • Przez bauer51
      Witam chciałbym kosić łąki około 100 ha w małych kawałkach największy może 3 ha 50 ha pola ornego posiadam kosiarki  kuhn przód tył  oraz pług overum 4 skibowy oraz rozrzutnik obornika 14t. Ceny obydwu ciągników są mniej więcej takie same jaki polecacie może macie któryś z nich ?
    • Przez banan575
      Jaki ciagnik na 5 ha
  • Dodaj nową pozycję...
v