Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To bierz kute , toczone nie nadają się do niczego właściwie , przynajmniej te co są aktualnie w sprzedaży , kilkanaście lat temu było nieco lepiej

A do jakiego traktora?

Edytowane przez mariuszd93
  • Like 1
Opublikowano

Mechaniczny na linke , czyli jednosekcyjny.

Nie ma sensu do c330 kupować innego, ewentualnie dorobić siłownik do wychyłu wideł [lepiej układać bele ] , bo do obornika to szybciej zwolnić linkę niż wychylić .

W ciągu roku ładuję ponad 100 rozrzutników , zbieram ponad 400 belek siana i słomy

• Like 1
Opublikowano

Ale ja nie wezme na linke bo ciężko mi bedzie wywalac masowany gnój bo trudno odblokowac linką bolec odbezpieczający.Tur jest mi potrzebny głównie do wywożenia obornika z chlewni (wyrzucam ręcznie na łyżkę tura i wywożę na płytę gnojową) i z tego względu zamówilem łyżke 1,60m

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
      Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
      Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
    • Przez andrewk
      Do sprzedania dwa siłowniki jednostronne do ładowacza czołowego 40/60 skok 630mm ( min 870mm, max 1500mm ).

Siłowniki jak nowe, używane niecałe 6 miesięcy - powód sprzedaży jest prosty, wymieniam na wzmocnione.

Możliwość wystawienia na allegro.

Cena 300zł/komplet.

Jak dobrze zagadasz to wysyłka przy wpłacie na konto w cenie

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez andrewk
      Piszcie jak przetrzymujecie obornik na pryzmie na polu - gdy np. płyta gnojowa jest pełna, a do 1 marca jeszcze daleko. Można przetrzymywać bezpośrednio na ziemi ? Jak nie to wystarczy dać folię pod spód ? Nie chcę nabawić się problemów z arimr, więc muszę zawczasu się przygotować

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez Rosomak22
      Mam problem bo chciałbym kupuc ładowacz czołowy do masseya 6260 sześcio cylindrowy silnik i nie mogę znaleźć na ten model ale juz sa na 6270 i teraz pytanie czy bedzie pasował? Czy adaptacja bedzie taka sama do 6260 i 6270? Czy rozstaw srob będzie sie zgadzał?
    • Przez Sebastian_cz
      Witam, posiadam duże ilości obornika bydlęcego. Cena ok. 35 zł/t . Miejscowość Liplas koło Gdowa, woj. małopolskie. tel: 782424628
  • Dodaj nową pozycję...
v