Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam 5670H. powiem tak do kiszonki się nadaje, tylko c 360 to za mały ciągnik na taką prasę. siano i słomę robię, to przy przyzwoitym zgniocie mam średnią wydajność 10-15 bali/godz. w kiszonce do 10 kulek, ale 60 ma wtedy bardzo ciężko. oczywiście mówię o kulkach 120x120

Opublikowano

ja posiadam rivierre casalis 121 i podczepiam a do 360 przy sianokiszonce idzie dobrze ale musi być podsuszona trawa bo przy swiezo skoszonej nie ujedziesz 360, zyto probowalem ale nie szlo , zyto owijalo się na walek ten w komorze (nie wiem czemu) udało mi się zrobić tylko jeden balot

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Dominik4321
      Witam mam do wyboru dwie prasy pasowe. Jedna z nich to McHale V660 która posiada 3 pasy. Drugą z nich jest John Deere V451M która posiada 6 pasów. Proszę o wypisanie wad i zalet  tych pras i czy lepsze bele są z prasy 3 pasowej czy 6 pasowej.
    • Przez Seba7341
      Witam 
      Mam jedno pytanie.
      Posiadam prasę rolujaca class variant 180 i dzieje mi się następującą sytuacja. 
      Podczas podawania siatki siatka nie leci na dol do komory beli tylko zaczyna się kotlowac tuż pod wałkiem gumowym co napędza siatke i gdy zrobi się wiecie tej siatki ta Zaczyna nawijac się na ten gumowy lub metalowy wałek.

Mial ktoś może taki przypadek lub wie co może być winne??, 
      Z góry dzięki 
    • Przez Seba7341
      Witam serdecznie 
      Mam jedno pytanie.
      Podczas podawania siatki siatka nie leci na dol do komory beli tylko zaczyna się kotlowac tuż pod wałkiem gumowym co napędza siatke i gdy zrobi się wiecie tej siatki ta Zaczyna nawijac się na ten gumowy lub metalowy wałek.

Z góry dzięki 
    • Przez Seba7341
      Witam serdecznie 
      Mam jedno pytanie.

Z góry dzięki 
    • Przez thor1984
      Ile krzyknąć za belę 120 x 120 trawy i trawy z koniczyną. Po mojej stronie koszenie i przesuszenie i na wałki. Po stronie kupującego folia, prasowanie i owijanie.  
  • Dodaj nową pozycję...
v