Polecane posty

karol2306    4

Witam

 

Mam troszkę nietypowy problem. Otóż wymieniałem w swoim deutzu tarcze sprzęgła i łożysko oporowe i po złożeniu nie działa mi wałem WOM. Jest on napędzany wałkiem i tarcza od sprzęgła (sprzęgło ma dwie tarcze, jedna od WOM a druga jezdna). Podczas rozjeżdżania ciągnika wysunął mi się wałek ten od WOM z 30 cm ale po wsunięciu i kręceniu ręką wałem WOM z tyłu działał. Podczas składania niby wszystko było OK lecz wom nie działa. Dodam że regulacja śruba od cięgna womu (sprzęgła) nic nie daje a podczas włączania wajchą od wałka w kabinie wałem WOM tak jakby troszeczkę drgnie lecz nie kreci sie..

 

Możliwe że ten wałek jak mi się wysunął to spadł z niego jakiś tryb czy coś innego???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    307

jak by mogło coś z niego spaść to by ci się nie wysuną zaczynaj remont od nowa i tym razem ustaw je odpowiednio


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karol2306    4

Ale mogło coś z niego spaść w skrzyni??? Do frezy dobrze weszły na tarcze. Gdzie mam zaczać tego szukac???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mariusz(ZDUN)    307

czytaj ze zrozumieniem i zaczynaj od nowa jak by ci się frez w tarcze nie wsuną to raczej byś go nie zjechał


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karol2306    4

Ale o to chodzi że frezy od womu i od jazdy dobrze weszły na tarcze i lekko się zeszedł. Tylko jak składałem(zjeżdżałem) to wysunąłem kilka cm ten wałek (od tarczy wom) i włożyłem w tarcze i docisk i dopiero wtedy zjechałam do końca. Czy możliwe jest że wałek nie wszedł na miejsce (w skrzyni)??

 

Dodam że jak składałem to był moment że szło ciężko a podczas kręcenia ręką za wałek wom ( z tyłu) było słychać było jak ocierają o siebie frezy (tak jakby nie wszedł frez w rowki) ale potem to ustało i sadziłem że jest ok a tu nie jest bo nie działa....

Edytowano przez karol2306

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez AGEPOWER
      Witam,
      jestem nowy na forum. Zajmuję się od 11 lat silnikami DEUTZ. Chętnie pomogę wszystkim użytkownkom:-) Odpowiem na każde pytanie, doradzę, zdiagnozuję, naprawię.
      Zapraszam do zadawania pytań.

       
    • Przez Kajdano
      Witam potrzebuje części do dx 3.90 mianowicie ramion dolnych podnośnika , mocowania łącznika centralnego  i jeszcze bocznych plastików kokpitu kierownicy 
    • Przez areczek00095
      Cześć koledzy. Mam problem bo w moim Silverze pocil się blok pod cylindrami ale delikatnie a dzisiaj robiłem z ladowaczem, rozgrzal się i zaczęło już ładnie lecieć. Nie bardzo wiem skąd się to ciśnie bo cylindry są suche, nie widać żeby coś się na nich paliło. Druga sprawa to regulacja ciśnienia na wejściach. Tura mam wpietego w wyjścia i trochę za wolno chodzi jak dla mnie, nie bardzo wiem jak zwiększyć ciśnienia na wejściach, a może ma ktoś wpietego to bezpośrednio w pompę, to chętnie bym zobaczył jak i też pokombinowal. Poniżej kilka zdjęć odnośnie tematu.
    • Przez adrian123292
      Witam forumowiczów. Mam problem z moim deutzem k110. Otóż podczas jazdy po drodze sam mi hamuje czasami na prawe koło tył. Musze się wtedy zatrzymać, wrzucić na luz wcisnąć kilka razy hamulec i wtedy puszcza i można jechać dalej. Czasami zdarza się to kilkakrotnie czasami raz ale strasznie to wkurza bo nie wiadomo jak to naprawić. Ciągnik posiada instalacje pneumatyczną. Czy ktoś z was spotkał się może z taką usterką i był by mi w stanie w jaki kolwiek sposób pomóc? Pozdrawiam
    • Przez shiza34
      Panowie stojąc na pochyłym cieknie olej z tylnej piasty olej taki zielony spływa po feldze.Dużo roboty jest z wymianą uszczelniacza?i jaki olej tam kupić na dolewkę i gdzie w ogóle go wlać?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj