Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ansja napisał:

Nie mając rozdzielności majątkowej przed ślubem to po ślubie wszystko zarówno tylko męża czy tylko żony jest wspólne

Nieprawda !  Pisała już o tym .  To co przed ślubem mąż ,czy żona ma jest to ich majątkiem osobistym !  Majątek osobisty ,może stać się współwłasnością ,gdy mąż ,czy żona zostanie do niego dopisany/a ,przez współmałżonka .  Po ślubie również można otrzymać majątek osobisty np . w formie darowizny ,spadku , do którego współmałżonek nie będzie należał mimo ,że małżonkowie nie mają rozdzielności majątkowej . 

Nie sądzę też ,że w przypadku jaki opisuje kolega Jaco 25 sąd  ''odpali '' żonie połowę wartości maszyn .  

Edytowane przez Meg5
Opublikowano

Ale darowizna ta nabyta przed ślubem lub w trakcie trwania małżeństwa powinna  mieć zapis ,że np.dzialka jest darowizna dorobku kawalerskiego/panienskiego.A w czasie trwania małżeństwa ,że darowizna lub zakup sprzętu jest wyłącznie tego i tego.

Opublikowano

Darowizna nabyta przed ślubem nie wymaga żadnego  zapisu ,po ślubie owszem tak . 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

Zosiu mi nic do tego czy ktoś chce się odrywać, podrywać, zarywać czy co tam jeszcze    :P tylko te zabawy nie są dla wszystkich, to tak jakby ktoś powiedział że będzie bardzo delikatnie stąpał po polu minowym to mina nie wybuchnie a adrenalina będzie.     :)  Trzeba być na coś zdecydowanym i liczyć się z możliwymi konsekwencjami w razie czego.        

Właśnie z tego powodu przez pole minowe trzeba biegnąć i to szybko. Oczywiście też może pierdolnąć ale przynajmniej adrenalina większa B|

• Haha 1
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

Koleżanka lubi czasem coś na boku skonsumować xD

Nie oceniaj zbyt pochopnie ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, extrabyk napisał:

Właśnie z tego powodu przez pole minowe trzeba biegnąć i to szybko. Oczywiście też może pierdolnąć ale przynajmniej adrenalina większa B|

Co Ci po adrenalinie jak jaja urwie.    :D  

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać . 

Opublikowano (edytowane)

Zosia, co się dzisiaj z Tobą do cholery dzieje?  Ty coś chcesz, tylko nie bardzo wiem co.     :) Naprawdę nie wiem czy Ciebie coś swędzi, czy tylko chcesz się rozerwać, a do tego wszystkiego sama nie wiesz co masz robić.     :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

:D  No na coś musisz się w końcu zdecydować.   :)   Spoko Lucky, Zosia to jajcara, nie wierzę że Ona  tak na serio na forum rady szuka.   

Edytowane przez Sean
Opublikowano
15 minut temu, Roman4321 napisał:

Już nie będę taka głupia, jak w zeszłą niedzielę,
Chłopcy majtki mi ściągali, a ja stałam jak cielę. xD

Krakowiaka za dnia tańczyć, to ładna zabawa.
Siedmiu chłopców co noc kochać — jeszcze lepsza sprawa :D

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

A bananowe skóry masz? Słyszałam że w modzie.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radas
      Witam jestem Nowy na tym Mega fajnym forum od kilku lat jeżdze do wujka Pomagać mu w 100hektarowy gospodarstwie !! Mega podoba mi się ta praca !! mam 18 lat i Marzy mi się Własne gospodarstwo !! ale niemam pojecia jak mogę zacząc realizować swoje mażenie !! czy w ogóle mam jakieś szanse ?? z kąd wziąć kase Itp. ?? POzdrawiam wszystkich !
    • Przez Paula98r
      Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie młodego rolnika. Czy mam szanse dostać 
      - mając skończone technikum mechanizacji rolnictwa
      -zdany egzamin zawodowy na M1 i M2 
      - nie zdany egzamin na M 43
      Czy jak mam nie zdanej ostatniej kwalifikacji to mam jakieś szanse czy musze mieć wszystkie 3 kwalifikacje?

• Gość kadioor
      Przez Gość kadioor
      Jestem młodym rolnikiem. W 2019 chcę ubiegać się o dotacje z funduszu 'młody rolnik'. Ile procent dotacji muszę przekazać na dany cel? 80% czy 100%? Chciałbym wiedzieć czy zostaje jakiś procent dla siebie, który nie będzie sprawdzany na co został przekazany. 
    • Przez rolnikk70
      Witam złożyłem wniosek na mr w lipcu jak długo mam czekać za decyzją?
    • Gość
      Przez Gość
      Witam , czy jest jeszcze możliwości złożenia wniosku na młodego rolnika ? Jestem świeżo po technikum rolniczym i mam pewnosc że ta premia była by mi przyznana .
  • Dodaj nową pozycję...
v