-
Podobna zawartość
-
Przez kris14
Zauważyłem, że w moim 4514 z wałka WOM'u zaczął wydostawać się olej z tylniego mostu.
Co może być tego przyczyną, czy wystarczy że założę nowe uszczelniacze?
-
Przez 7891Firefox
Pytanie do koniarzy. Chciałabym w przyszłości zakupić konie, a kto wie, może potem załozyć taką pseudo-stadninę lub klub jeździecki. Swego czasu troche jeździłam konno.
Wiem że przy koniach jest bardzo dużo ręcznej pracy. Tam gdzie jeździłam wszystko robiono ręcznie, i obornik z boksów taczkami, i pasze też ręcznie, pojenie ręczne.... doktorka na uczelni zrobiła wielkie oczy gdy zapytałam na zajęciach o mechanizację w stajniach.
Czy nie ma jakichs sposobów by jakoś sobie tę pracę ułatwić, zmechanizować? Przede wszystkim to usuwanie obornika, nie mogłoby być jak np. w oborze dla krów obornik usuwany jest zgarniaczem? Poidła jakies i inne jakieś wynalazki?
Chciałabym hodować konie, ale mam wystarczająco duzo pracy ręcznej przy bydle, czy ktoś ma u siebie jakieś rozwiązania technologiczne, czy ta hodowla koni z góry jest skazana na "anologową robotę"???
-
Przez janosik32
Witam Towarzystwo.
Pytanie do Was, kto stosuje i z jakimi efektami w/w środki do upłynniania gnojowicy(bydlęcej)? Kożuch też jest powodem do ich stosowania. Czy coś w ogóle działa? Zastanawiam się nad tym, czy coś wlać aby toto sfermentowało, miało "lepszy" zapach, nie miało (w miarę) kożucha i było lepiej przyswajalne dla roślin.
Ktoś może coś polecić lub odradzić?
-
Przez katopo
Komuś działa System teleinformatyczny ARiMR do składania wniosków o dopłaty bezpośrednie?
-
Przez Rolnik276
Witam, od 15 lat z tatą sadzimy Kapustę białą i nigdy nie mieliśmy takich problemów z nią jak w tym roku. Zaprawialiśmy korzenie rozsady opryskami:
-Sumi Alpha
-Topsin
Czy mogło to spowodować uszkodzenie korzeni kapusty. W ubiegłych latach używaliśmy inny oprysk zamiast Sumi Alpha i nie było żadnych problemów z jej korzeniem.
Czy może to także być wina zgorzela, ponieważ po posianiu nasion na rozsadę bardzo padało i było zimno.
Oto kilka fotek tej kapusty.
Korzeń:
Czy z tej kapusty coś będzie czy zostaje jej likwidacja?
Proszę o szybką odpowiedź.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kolor anna/kopaczka jaki ral ?
Gruber Landsberg SG