Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym osób w związkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli narobisz duzo szyneczek to kielbaska bedzie kiepska...

do tego takie wiejskie wyroby sa niezdrowe -samo mieso,a w takich sklepowych polowa to zdrowa woda..algi morskie, maka ziemniaczana i sojowa.

Opublikowano

A Ty już nie masz dość tych alg morskich itd... 😛😁??? Gdzie to się odpoczywa? 

Opublikowano

dzisaj w gaskach sie odpoczywa-jesli wejscie na latarnie mozna nazwac odpoczynkiem, wczoraj rejs w kolobrzegu. pogoda sprzyja w miare.

wodorostow w tym roku sporo- z tego tez podobno mozna makaron zrobic.

Opublikowano (edytowane)

Mielno... Hmmm no no odpoczywaj i się regeneruj👍☺️

Romku a dla mnie co byś zrobił ? 

Edytowane przez tess
Opublikowano

Co lubię.. Ostatnio jadłam takie plasterki z polędwiczki bardzo smaczne- do tego plasterki rzodkiewki.. Mniam🤦‍♀️😂 a Ty co preferujesz? 

Opublikowano (edytowane)

lubie  goloneczko w galarecie z wyczuwalną nutą pieprzową😛  może polędwiczka wedzona na zimno?

teraz o swojskie mięsiwo coraz trudniej, raczej sztuka sama dla siebie niz by tam jakiego pieniądza z tego szukać

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano

Tzn? 

A może masz jakiś sprawdzony przepis na ogórki bo będzie wysyp... 

Opublikowano

znam takich co kiszke robia z ziemniakow.. a on sie nie zna nie tylko na gotowaniu na gotowaniu.

ogorki-siostra dwa razy siala-gdy wyjezdzalem to byly male a teraz to nie wiem czy bedzie cos-gradobicie,uberwanie chmury,nawet teraz byla burza.

przepisy ? mam w domu-kiszonych nie lubie i nie robie, a tak to marynowane w occie lub musztardzie albo po cygansku z papryka.

Opublikowano

na talerzu mięsko musi być no ewentualnie na zakąske kabaczka w panierce

3 godziny temu, tess napisał:

A to mój ogród wydał 😄😁 objadek

IMG_20210711_141141.jpg

trocha mało by się najeść  ale zawasze swoje

Opublikowano

kuchnia zydowska nie jest mi znana,  nawet karpia nie robie. cebula to do grzybow.

do ogorkow-gorczyca, koper ,lisc debu ,korzen chrzanu,cukier,sol,ocet co kto lubi i ma.

Opublikowano

Dobra już zaczynam produkcję😅😋 na pierwszy ogień te wyżej bo podobnie jak Jacuś kiszonek nie lubię... Nie przepadam też za selerem ale no cóż... Się okaże.. 

Opublikowano (edytowane)

zrobisz serie próbną z każdego rodzaju i zobaczysz co pójdzie, ja to lubię kiszonego i w occie ale z tych małego kalibra i małosolnym nie pogardzę  a innych to się nawet nie zna smaków bo tego nikt nie robi w domu, działaj, zobaczymy co wyjdzie, ale taki swojski ogóreczek z działki tez dobry, swego czasu sałatkę można z ogórasów zrobić poszatkować ukisić i do ogórkowej gotowca masz lub na talarki na ostrawo do kotleta na talerz

ale jak klientela wybredna to przedewszystkim musi wyglądać i nalypka jakas fikuśna do tego 

2 godziny temu, jacus napisał:

seler tylko do rosolu daje .

seler poszatkowany w takie paski jak makaron i z ananasem nawet zjadliwe jest ale co kto lubi

seler.JPG

warzywniak.JPG

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano

Muszę przyznać że ogórki bardzo smaczne i czuć latem☺️🥰będą super na zimowe przekąski. 

Zrobiłam z przepisu tradycyjnego, ale wolę ostrzejsze więc dałam 5 szklanek wody😎