Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym osób w związkach


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli narobisz duzo szyneczek to kielbaska bedzie kiepska...

do tego takie wiejskie wyroby sa niezdrowe -samo mieso,a w takich sklepowych polowa to zdrowa woda..algi morskie, maka ziemniaczana i sojowa.

Opublikowano

A Ty już nie masz dość tych alg morskich itd... 😛😁??? Gdzie to się odpoczywa? 

Opublikowano

dzisaj w gaskach sie odpoczywa-jesli wejscie na latarnie mozna nazwac odpoczynkiem, wczoraj rejs w kolobrzegu. pogoda sprzyja w miare.

wodorostow w tym roku sporo- z tego tez podobno mozna makaron zrobic.

Opublikowano (edytowane)

Mielno... Hmmm no no odpoczywaj i się regeneruj👍☺️

Romku a dla mnie co byś zrobił ? 

 

Edytowane przez tess
Opublikowano

Co lubię.. Ostatnio jadłam takie plasterki z polędwiczki bardzo smaczne- do tego plasterki rzodkiewki.. Mniam🤦‍♀️😂 a Ty co preferujesz? 

Opublikowano (edytowane)

lubie  goloneczko w galarecie z wyczuwalną nutą pieprzową😛  może polędwiczka wedzona na zimno?

teraz o swojskie mięsiwo coraz trudniej, raczej sztuka sama dla siebie niz by tam jakiego pieniądza z tego szukać

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano

Tzn? 

A może masz jakiś sprawdzony przepis na ogórki bo będzie wysyp... 

Opublikowano

znam takich co kiszke robia z ziemniakow.. a on sie nie zna nie tylko na gotowaniu na gotowaniu.

ogorki-siostra dwa razy siala-gdy wyjezdzalem to byly male a teraz to nie wiem czy bedzie cos-gradobicie,uberwanie chmury,nawet teraz byla burza.

przepisy ? mam w domu-kiszonych nie lubie i nie robie, a tak to marynowane w occie lub musztardzie albo po cygansku z papryka.

Opublikowano

na talerzu mięsko musi być no ewentualnie na zakąske kabaczka w panierce

3 godziny temu, tess napisał:

A to mój ogród wydał 😄😁 objadek

 

IMG_20210711_141141.jpg

trocha mało by się najeść  ale zawasze swoje

Opublikowano

kuchnia zydowska nie jest mi znana,  nawet karpia nie robie. cebula to do grzybow.

do ogorkow-gorczyca, koper ,lisc debu ,korzen chrzanu,cukier,sol,ocet co kto lubi i ma.

Opublikowano

Dobra już zaczynam produkcję😅😋 na pierwszy ogień te wyżej bo podobnie jak Jacuś kiszonek nie lubię... Nie przepadam też za selerem ale no cóż... Się okaże.. 

 

Opublikowano (edytowane)

zrobisz serie próbną z każdego rodzaju i zobaczysz co pójdzie, ja to lubię kiszonego i w occie ale z tych małego kalibra i małosolnym nie pogardzę  a innych to się nawet nie zna smaków bo tego nikt nie robi w domu, działaj, zobaczymy co wyjdzie, ale taki swojski ogóreczek z działki tez dobry, swego czasu sałatkę można z ogórasów zrobić poszatkować ukisić i do ogórkowej gotowca masz lub na talarki na ostrawo do kotleta na talerz

ale jak klientela wybredna to przedewszystkim musi wyglądać i nalypka jakas fikuśna do tego 

2 godziny temu, jacus napisał:

seler tylko do rosolu daje .

seler poszatkowany w takie paski jak makaron i z ananasem nawet zjadliwe jest ale co kto lubi

seler.JPG

warzywniak.JPG

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano

Muszę przyznać że ogórki bardzo smaczne i czuć latem☺️🥰będą super na zimowe przekąski. 

Zrobiłam z przepisu tradycyjnego, ale wolę ostrzejsze więc dałam 5 szklanek wody😎

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v