Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym osób w związkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, tess napisał:

Nie mi oceniać... Ja lubię sarnine😛

Zwłaszcza tatara☺️ 

Ale ja mówię o gołąbkach z kapusty, nie jestem kotem bym ganiał za żywymi po dachach.   :P

Opublikowano

... Tak surowe😋 a zaraz mi się przypomina Jaś Fasola jak tatara w restauracji chował. 🤣🤣🤣

Opublikowano
11 godzin temu, tess napisał:

Ooo witaj miło, że wróciłeś... 😂 I co lanie chcesz??? 

niedawno sie dowiedzialem ze pare kilometrow ode mnie jest klub w ktorym profesjonalnie mozna lanie dostac albo komus dac-kurna ze  nie wiedzialem zanim go chwilowo zamkneli. na wies taka moda przyszla..

http://clubinfinity.pl/

Opublikowano (edytowane)

Myślę że powinieneś spróbować 😁😂

Za to twoje wczorajsze zachowanie pewnie byś pare batów dostał😛

Jakiego masz zetora? 

Edytowane przez tess
Opublikowano

Jacuś wszystkiego najlepszego. Pozdrów małżonkę od AF :).

20 godzin temu, tess napisał:

To może by Ci mój rosół posmakował- bo ja nie mieszam.. To nie bigos ☺️

Makaron-nitki ? To jestem za 😋. Chociaż Jacuś namawia na swój 🤔.

19 godzin temu, jacus napisał:

akurat bigos bede gotowal jutro- 2 kg kapusty juz kupione.

rosol z samego kuraka jest slaby-wolowina musi byc,, szumowiny zebrac i peknie zolty wychodzi o oka odpowiednie plywaja.

Nie lubię bigosu. Podaj przepis na ten rosół, tylko tak abym umiał go powtórzyć.

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

stare lata przydala 

Serio myślisz, że to stare lata, tak pytam bo ostatnio mi się podobał ktoś z rocznika 75🤣 ojjj to chyba muszę wymagania przemyśleć🤔😅 ale oczywiście to było ściśle tajne przez poufne... Nigdy się nie dowie. 

To żeś Jacuś sprecyzował te wczorajsze pytanie... A niech cię 😂myślałam, że se jaja robisz w ogóle. 

1 godzinę temu, dsbh napisał:

A to jak nie wiesz to trudno😋

Opublikowano
1 godzinę temu, tess napisał:

Serio myślisz, że to stare lata, tak pytam bo ostatnio mi się podobał ktoś z rocznika 75🤣 ojjj to chyba muszę wymagania przemyśleć🤔😅 ale oczywiście to było ściśle tajne przez poufne... Nigdy się nie dowie. 

Rocznik 75 to jakiś młodzian.   :P   :D

Opublikowano

To co w końcu z tym 75? co Cię odstraszyło w takim razie?   :D

Opublikowano

najlepszy rocznik to 73.

75-za mlody i za malo doswiadczony..

przepis na rosol jest prosty- bierzesz i gotujesz do skutku😛,  kawalek rosolowego z pobliskiej ubojni[jak hodowalem to wszystko tam szlo] cwiartka koguta lub kury[jak mi rozjada] ,gotujesz na malym ogniu ,zbierasz szumowiny, potem marchewka, seler ,mrozona zielenina, pietruszki nie daje -bo u mnie za nic nie urosnie. potem pieprz,sol i wegeta do smaku, do tego ja daje kostke rosolowa wolowa i drobiowa,  po 4 godzinach gotowe.  makaron albo lubella albo czaniecki-zalezy na co jest promocja.

Opublikowano

No no ale rosół żeby był bardziej klarowny dodaj opieczona cebulę i na koniec posiekanego drobno lubczyku. 😛

Sean ... Jakoś tak🙄🤫

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, tess napisał:

Sean ... Jakoś tak🙄🤫

Jakoś tak byłam tak nieśmiała że nawet palcem ze strachu w bucie nie kiwnęłam    :P  coś mi się zdaje że Ty z tych za które trzeba się brać ostro, bo same nic nie zrobią w tym kierunku, za mąż nigdy nie wyjdą, a nic nie zrobią jak ktoś się im podoba.   :D

Nie mówię żebyś aż tak publicznie eksponowała swoje wdzięki, z nutką piosenki na ustach  :P no ale trochę więcej inicjatywy dziewczyno.   :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A gdzie tam😅 może osobiście mi zademonstrujesz jak to się robi😋😁

Opublikowano (edytowane)

Musisz zacząć mnie podrywać, a ja będę udawał że się bronię?    xD Mogę być królikiem doświadczalnym jak to się robi.   xD Albo ja zacznę Cię podrywać, ale to jest bardziej niebezpieczne, bo możesz w końcu skapitulować i dopiero będzie, także tej opcji nie wybieramy.   xD

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No i dobrze😛 prawidłowa konkluzja. 

Nie będę Cię podrywać bo mi nie zależy(przykro mi) gdyby zależało to... Można przypuszczać, że bym Cię rozkochała. Wcale nie jestem taka nieśmiała. 

Opublikowano (edytowane)

Mi też nie zależy, ale odpowiedziałem na Twój post i chciałem udzielić tylko pomocy.   :P A tak w nawiasie, mnie się nie da i tak rozkochać, także tylko Twój czas zmarnowany byłby.  xD

10 godzin temu, tess napisał:

może osobiście mi zademonstrujesz jak to się robi😋😁

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Dnia 12.01.2021 o 18:03, tess napisał:

A to jak nie wiesz to trudno😋

A gdzie pisałem, że nie wiem 🤔 ?

Dnia 12.01.2021 o 21:07, jacus napisał:

najlepszy rocznik to 73.

75-za mlody i za malo doswiadczony..

przepis na rosol jest prosty- bierzesz i gotujesz do skutku😛,  kawalek rosolowego z pobliskiej ubojni[jak hodowalem to wszystko tam szlo] cwiartka koguta lub kury[jak mi rozjada] ,gotujesz na malym ogniu ,zbierasz szumowiny, potem marchewka, seler ,mrozona zielenina, pietruszki nie daje -bo u mnie za nic nie urosnie. potem pieprz,sol i wegeta do smaku, do tego ja daje kostke rosolowa wolowa i drobiowa,  po 4 godzinach gotowe.  makaron albo lubella albo czaniecki-zalezy na co jest promocja.

4 godziny ? To ja bym chyba szybciej do Ciebie zajechał spróbować czy to jest zjadliwe, przy okazji pozwiedzał bym okolicę 🤣. Truskawki to wiem że były mrożone w tym roku ale zieleniny to nie widziałem w lodówce. Z kurą byłby mały problem bo u mnie wszystkie pod zamknięciem ale zawsze mogę którąś rzucić pod koła na jezdni :ph34r:.

Tak na marginesie, to po Twoich wpisach myślałem, że ty bliżej emerytury jesteś a Ty chłop w sile wieku :).

Opublikowano

liczy sie przebieg a nie rocznik 😛.

wczoraj jedna kure dobilem-bedzie na miesiac... rosol im wolniej gotowany tym lepiej-to chyba kazdy powinien to wiedziec.

w mojej okolicy to zwiedzania na 4 dni a nie godziny, 

Opublikowano
Dnia 12.01.2021 o 16:43, dsbh napisał:

A tu taki niezdecydowany byłeś😅😛

Jak myślicie już go uwolnić? 

Opublikowano

Nie no.. masz rację tylko, że jak ktoś lubi to nic nie zrobisz☺️

Opublikowano
16 godzin temu, tess napisał:

A tu taki niezdecydowany byłeś😅😛

Jak myślicie już go uwolnić? 

Z tego co widzę to byłem za ale skoro sama zjadłaś :P to musimy uwierzyć Ci na słowo, że był dobry :).

Ten kogut w niewoli jeszcze siedzi ?

10 godzin temu, Roman4321 napisał:

co co za rosół z kury co potem kostki dodajesz?

Bo to słaba kura była 🤣.

19 godzin temu, jacus napisał:

liczy sie przebieg a nie rocznik 😛.

wczoraj jedna kure dobilem-bedzie na miesiac... rosol im wolniej gotowany tym lepiej-to chyba kazdy powinien to wiedziec.

w mojej okolicy to zwiedzania na 4 dni a nie godziny, 

Jak duży przebieg to już remontu trzeba wyglądać :P. A odnośnie rosołu, gdybym się znał to bym wiedział ale faktycznie w domu też mi się pytają na co te kostki rosołowe 🤔 ?

Widoki to tam masz ładne, było widać w czasie wyścigu kolarskiego.