Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym osób w związkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teraz, gdy kury kupuje sie w hodowli to kogut jest potrzebny nie wiadomo po co . u mnie sobie biegaja po pastwisku wiec je pilnuje ale gdy sa w zamknieciu to w sumie nie potrzebny, do tego jeden na 60 ??? niezly z niego kogut 😛 

chyba mu brak sil witalnych-kup mu wiagry 😂, wtedy przestanie szukac witamin w jajkach.

Opublikowano (edytowane)

Kuźde.. a ja mu dzisiaj pszenicę ześrutowałam i krede dodałam... No patrz nie pomyślałam z tej strony...

Edytowane przez tess
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tess napisał:

twój.. 🐬 

Szkoda bo to ostatni kogut a kur ok 60 szt. 

Nie no, ja go nawet rozumiem, 60 kur na jednego to sam bym zaczął jaja dziobać.   :P Wszystko się przeje.   :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Co to za Solidarność?

To zwykły leń. Wziąłby się do roboty a nie... Dzisiaj popytam za innym 😂

A gdzie Ty mi wczoraj zniknąłeś? 

Edytowane przez tess
Opublikowano

Znasz powiedzenie co za dużo to nie zdrowo :P. A jak już zaczął dziobać, to chyba tylko rosół z niego. Dorzucisz do stada nowego, to będą walczyć ze sobą. Może jeszcze dosyp mu witamin ale raczej to nic nie da. Zresztą u mnie nie ma ani jednego koguta i jest dobrze. Te co miały być okazały się kurami a jedynego jak był mały, kury zadziobały :(.

Opublikowano

Osz kurde to dopiero miał pecha biedaczek... Powiem moim żeby też go zadziobały jak im jajka będzie dziobał😂 witaminy mają dodawane do wody. 

Opublikowano

60 kurek poje witamin i maja wiecej energi a jeden biedny kogutek bez specjalnych tabletek ma je obsluzyc- nie moze byc ,musowa trza mu z 2 pomocnikow przynajmniej albo niebieskie tabletki,tylko trzeba go na czas karmienia od kur odseparowac.

Opublikowano
3 godziny temu, tess napisał:

Osz kurde to dopiero miał pecha biedaczek... Powiem moim żeby też go zadziobały jak im jajka będzie dziobał😂 witaminy mają dodawane do wody. 

To zostaje w takim razie wyłącznie rosół. Tylko bez profanacji z wołowiną tak jak Jacuś pisze. A co do mojego koguta, można śmiało powiedzieć ,że zginął przez kobiety :).

Opublikowano
12 godzin temu, tess napisał:

Co to za Solidarność?

To zwykły leń. Wziąłby się do roboty a nie... Dzisiaj popytam za innym 😂

A gdzie Ty mi wczoraj zniknąłeś? 

Zaraz leń, syp mu paszy więcej, tyle kur to z sił może opadł.   :P

A zniknąłem, bo taka byłaś nabuzowana tym kogutem, jeszcze mi by się sięgnęło.   :D

Opublikowano
4 godziny temu, dsbh napisał:

bez profanacji z wołowiną

To może by Ci mój rosół posmakował- bo ja nie mieszam.. To nie bigos ☺️

Nie mam takich niebieskich tabletek na stanie bo na co mi😛😛😛 a by lekarz się zdziwił na e-poradzie jakbym zadzwoniła i poprosiła o takowe😂🤣🤣🤣 

Nie byłam nabuzowana... Coś Ci się zwidziało😛

Opublikowano

Dobra to mnie nie interesuje 🤣😂

Wcale tylko kurze jajka mi potrzebne😄

Opublikowano

Zaraz nie interesuje, tak tylko się mówi dla niepoznaki.    xD

Opublikowano

akurat bigos bede gotowal jutro- 2 kg kapusty juz kupione.

rosol z samego kuraka jest slaby-wolowina musi byc,, szumowiny zebrac i peknie zolty wychodzi o oka odpowiednie plywaja.

Opublikowano

... a ja dzisiaj miałam bigos z kopytkami😅 

Robię często na zamówienie mieszany, ale ja nie lubię wołowiny, nawet zapachu.. Robię bo muszę i tyle. Ludzie mają jakieś fanaberie - to ja takie😛może zgłoszę się do specjalisty...tylko jeszcze trochę je pozbieram😎🤔

Opublikowano (edytowane)

Nie mi oceniać... Ja lubię sarnine😛

Zwłaszcza tatara☺️ 

Edytowane przez tess
Opublikowano (edytowane)

Ooo witaj miło, że wróciłeś... 😂 I co lanie chcesz??? 

Edytowane przez tess