Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym osób w związkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kallina86 napisał:

Z tego "może nareperujesz", to tylko rozwody są.

Tu się Koleżanko  mylisz,  :P poprawna odpowiedź to przyjemność i w konsekwencji dzieci :)

Edit Przy czym przyjemność może zaistnieć bez dzieci,  ale na odwrót już sie nie da ;)

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

Mhm podejrzana... o zaradność i upór w dążeniu do celu :P 

1 minutę temu, Pigmei napisał:

Tu się Koleżanko  mylisz,  :P poprawna odpowiedź to przyjemność i w konsekwencji dzieci :)

Przyjmuję do wiadomości :P Nawet co do przyjemności i dzieci się zgadzam. Ale w skuteczne i trwałe nareperowanie nie wierzę. 

Opublikowano (edytowane)

Znów sie nie zgodzę ,za dużo znam par które  są  tego zaprzeczeniem, po prostu jak  nie potrafią się dogadać i stawiają swoje JA  nad twoje  to tak bywa

Aczkolwiek z tym w co wierzysz to nijak mogę dyskutować, masz swoje zdanie i  już :)

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
18 minut temu, Pigmei napisał:

Znów sie nie zgodzę ,za dużo znam par które  są  tego zaprzeczeniem, po prostu jak  nie potrafią się dogadać i stawiają swoje JA  nad twoje  to tak bywa

Przede wszystkim to trzeba chcieć się dogadać. Nie wiem czy to takie jednoznaczne i wynikające tylko ze stawiania swojego ja. Każdy jest inny. Ale na pewno łatwiej dogadać się i dopasować dwudziestolatkom niż trzydziestolatkom. Ciężko się pozbyć swoich przyzwyczajeń, wad. A im więcej lat, tym trudniej. I to wcale nie musi wynikać z niechęci. Można się starać, próbować. A po jakimś czasie widzisz, że chociaż chcesz to jednak się z tym męczysz. Że wady które miałeś, nadal masz. Tylko z nimi walczysz, ale wcześniej czy później i tak wrócą. 

Opublikowano

a to nie znam się , w naszej małej społeczności się chyba egoistów ignoruje.

u nas to raczej działa tak:

- co robisz kur...?

- na dachu siedzę , komin obrabiam

_ ja pierdo....., potrzebny jesteś na 2 godz

- kur... na już?

-no ja pier**le....na biegiem

- dobra za 10min będę

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Przede wszystkim to trzeba chcieć się dogadać. Nie wiem czy to takie jednoznaczne i wynikające tylko ze stawiania swojego ja. Każdy jest inny. Ale na pewno łatwiej dogadać się i dopasować dwudziestolatkom niż trzydziestolatkom. Ciężko się pozbyć swoich przyzwyczajeń, wad. A im więcej lat, tym trudniej. I to wcale nie musi wynikać z niechęci. Można się starać, próbować. A po jakimś czasie widzisz, że chociaż chcesz to jednak się z tym męczysz. Że wady które miałeś, nadal masz. Tylko z nimi walczysz, ale wcześniej czy później i tak wrócą. 

to nie wady ,lecz przyzwyczajenia😜

wszystko się da ,tylko trzeba chcieć i motywacja by się przydała . Ludzie fajki rzucają po kilkudziesięciu latach

😎

Opublikowano

Kallina rozumiem doskonale co chcesz przekazać, ale blokada jest głównie  w głowie, jak głowa się podda to ma się ostro pod górkę.

Młodzi zawsze mają lżej jak chodzi o zaczynanie od zera, stać ich na to, mają czas na wspólne tworzenie wspólnego  dorobku.

Opublikowano (edytowane)

@artur125 Masz rację! Trzeba chcieć. I dobrze by było, gdyby ta chęć i motywacja z obu stron była. 

@Pigmei Bardzo się cieszę, że rozumiesz, bo jednak wolałabym nie tłumaczyć ;) 

Dlaczego Wy jeszcze nie śpicie? 

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano (edytowane)

Artur wadą można też nazwać to wszystko co nam nie odpowiada i niekoniecznie jest złe :P

1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Dlaczego Wy jeszcze nie śpicie? 

A z kim? xD

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

Artur wadą można też nazwać to wszystko co nam nie odpowiada i niekoniecznie jest złe :P

O właśnie! I z wiekiem coraz więcej jest rzeczy, które nas w innych po prostu drażnią. A niekoniecznie są wadami. Jak na przykład to, że ktoś nie lubi psów albo słucha disco polo :P

Ja nie wnikam z kim :P o sen w sensie odpoczynek pytam ;) 

Opublikowano (edytowane)

Kallina różnice będą zawsze, choćby nie wiem co, ideałów nie ma.

Odpoczynek  jako taki mam cały czas, od kilku tygodni, a na sen dużo czasu mi nie potrzeba.:)

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Nie mówię, że nie jestem tolerancyjna. Ale to co toleruję w znajomych, rodzinie, itd. niekoniecznie bym tolerowała w kimś, z kim mam żyć i tworzyć związek. 

czego byś nie tolerowała u partnera, takie z najprostszych?

Opublikowano

Kallina różnice będą zawsze, choćby nie wiem co, ideałów nie ma.

Pewnie, że nie ma. I dobrze! Ideały byłyby okrutnie nudne i przewidywalne. To co nas różni jest bardzo interesujące. I jeżeli potrafimy rozmawiać na jakiś temat, pomimo różnych zdań to można wiele z tego stworzyć i nigdy się sobą nie znudzić. A jeżeli różnice prowadzą do konfliktu zamiast do sensownych rozwiązań, to chyba jednak są zbyt duże różnice.