Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym osób w związkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ach wiesz,   :)  z kobietami to jak z pszczołą, chcesz ją tylko pogłaskać, a ta cię dziabnie.  :P

Opublikowano (edytowane)

Pod jednym kulinarnym filmem na YT wyczytałem komentarz, że gdzieś na bułkę poznańską mówi się "psiocha"   :P   jeżeli to prawda, to o nazwę parówek nawet nie pytam.   xD  Ciekawe w jakim regionie jest takie nazewnictwo?    xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Albo pójdzie do sklepu i pani powie, - co jeszcze, a on  "psiochę"albo dwie.   xD

Opublikowano

"Prażucha ziemniaczana znana jest pod różnymi nazwami: porka (pod tą nazwą znana w województwie świętokrzyskim), psiocha, fusia, fuszeer, fusier, lemieszka ziemniaczana albo kulasza (pod tymi nazwami znana na Lubelszczyźnie) lub prażucha z ziemniaków[10]. Kluchy połom bite to oficjalnie uznany regionalny wariant potrawy wykonywany przez ubijanie przy użyciu specjalnej drewnianej pałki (połki)."

Nigdzie nie znalazłam, żeby tak na bułę poznańską mówili. 

Opublikowano

Pani mnie przecenia, beze mnie też można pociągnąć te sanki.   :P

Opublikowano

Ni chusteczki nie rozumiem tego typu piosenek, to coś w stylu  - śpiewać każdy może, trochę lepiej, trochę gorzej.   :D

Opublikowano (edytowane)

Rozumiesz... Każdy rozumie. Tak jak chce. I to właśnie mi się podoba. A w prostych nudne jest to, że większość rozumie tak samo, bo inaczej się nie da. 

Tak lepiej ;) ?

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano

A przepraszam ,,wam'' się tematy nie po... 😋.. myliły? 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kallina86 napisał:

Rozumiesz... Każdy rozumie. Tak jak chce. I to właśnie mi się podoba. A w prostych nudne jest to, że większość rozumie tak samo, bo inaczej się nie da. 

Tak lepiej ;) ?

No nie, bardziej to do mnie dociera. Nawet bez podtekstów

ale nie zmienisz mnie już, taki mam styl.   :)

4 godziny temu, tess napisał:

A przepraszam ,,wam'' się tematy nie po... 😋.. myliły? 

W jakim sensie, można zapytać?   :P Oczywiście jeśli nie sprawi to pani większego kłopotu?    :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Ja nie chcę Ciebie zmieniać, mogę Ciebie zamienić, ale to pewnie niczego nie zmieni :P Przecież tu nigdzie nie ma podtekstów... Pan od ich szukania podobno jest nieobecny... zapewne chwilowo, ale zawsze to już coś :D Patrząc po godzinie posta, może to dziś do Ciebie "przemówi" ;)

tess my z natury, chyba lekko pomyleni :D Ale odnośnie muzyki, to każdy temat jest na nią odpowiedni :D Zapraszamy :D 

Opublikowano

Odnośnie muzyki- odnośnie👍 gdyby chodziło o naturę-to bym was nie poprawiała czy też nic do tego bym nie miała... z natury tylko takich się nie boję🤔😁 im bardziej ..normalni" tym bardziej trzeba uważać na siebie😋😄

A co Pan Sean taki oficjalny- obrażony?😜

Jak tak to zapraszam...ustaw się w kolejkę do fochania😅😅😅

Opublikowano

Oficjalność nie ma nic wspólnego z obrazą  :)  skąd w ogóle taki pomysł u Ciebie?  :)

Opublikowano

A tak z doświadczenia...można powiedzieć😂😛 narka👍😊

Opublikowano
4 godziny temu, Kallina86 napisał:

Patrząc po godzinie posta, może to dziś do Ciebie "przemówi" ;)

Czyli co, sugerujesz że mogła być wczoraj ostra jazda?  :P    xD