Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pedał po naciśnięciu opada coraz niżej i ciągnik przestaje hamować. Używam go dużo przy turze i mocno mi to przeszkadza. Płynu raczej nie ubywa.

Jak to naprawić

Opublikowano

Naprawdę nikt nie naprawiał tego?.Wiem że można kupić nową pomkę, ale to musi być jakiś uszczelnicz czy tłoczek bo raz jest dobrze, a kiedy indziej przepuszcza.

Opublikowano

Pamiętaj żeby DOT nie dolać, bo pompki bankowo wtedy do wymiany. Padły pewnie pompki. między nimi jest rurka w kształcie podkowy wyrównywająca ciśnienie na obwodzie. Dlatego ciężko sprawdzić która pompka padła. Uszczelniacze ciężko dobrać, bo chyba do jednego rodzaju są, a pompki mają chyba dwa różne rodzaje. Jak dobrze pamiętam to do srebrnych/szarych można dostać, a czarnych nie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Nabyłem paleciak z wagą, która ma zbity wyświetlacz. Powiedzcie, czy wyświetlacz (PLOTECH E169497) który znalazłem w Chinach będzie pasował do mojego? 

Ewentualnie gdzie mogę taki znaleźć?

• Przez tomas318
      Witam wykonuje naprawy elementów hydrauliki siłowej tz. pompy rozdzielacze siłowniki itp wiecej inforamcji udziele prywatnie 
    • Przez pawcio21
      witam mam pytanie bo słyszalem ze mozna wsawic stary cep w klepisko zeby bylo rowne jak jest krzywe ? Czy ktos cos takiego robil i jak to wstawic prosze o odpowiedz . Podobno lepiej mlóci tak slyszalem ale mechanik juz nie zyje to co robił  

• Przez Damian71311
      Witam jestem w trakcie napraw hamulcy w c-330 problem polega na tym że któś kiedyś złożył być moze tak było od nowosci bo z tego co czytrałem w pierwszych wersjach tak wychodziło a mianowicie chodzi o ten oring co idzie w tą tulejkę moje pytanie polega na tym czy ktoś powie jak to złożyć te 3 elementy co są na zdj ? z góry dziękuje za pomoc

• Przez 9997jarek
      Witam tak jak w tytule PROBLEM z elektryka w 512 (nie czyta: polbiegow , napędu na wszystkie koła, wałka przekaznika, obrotów silnika i oka ) skrzynia działa tylko mechanicznie jak się włączy awaryjne tryb. Bezpieczniki i mikrobezpiecznika działają. Byl odpalany rozruchem. Może zna ktoś z was dobrego mechanika? 
  • Dodaj nową pozycję...
v