Skocz do zawartości

Czy da się założyć kabinę do zetora 5245 który oryginalnie wyszedł bez kabiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam możliwość kupna zetora 5245 oryginalnie bez kabiny i nie wiem czy da się mu założyć oryginalną zetorowską kabinę BK6011 (komfortowa). Może ktoś z was próbował założyć ową kabinę, ja nawet nie wiem czy cabrio ma jakieś przystosowane otwory pod montaż

Opublikowano

co ciekawe to byłem w hurtowni z częściami i oni twierdzą że się nie da bo podłoga jest inna przy cabrio i ewentualnie to dało by radę ale to tą małą kabinę założyć, a Ty kolego przerabiałeś taki temat już ?

Opublikowano

ja nie ale kiedyś na jakimś forum (nie pamiętam jakim) znalazłem taki temat i gościu założył właśnie kabinę oryginalną do cabrio a podłogę masz przecież razem z kabiną

Opublikowano

kolego "bednar512" : bzdury opwiadają Ci w tej hurtowni! Możesz założyć tzw wąską i szeroką kabinę bo wszystkie mocowania pomostu w wersji cabrio są identyczne jak pod kabiny . Jedynie w modelach serii 5011-7045 tylne mocowania są pod poduszki poziome a nie tak jak w serii 52xx-7745 pionowe , ale to też da się dopasować .

Opublikowano

co ciekawe to byłem w hurtowni z częściami i oni twierdzą że się nie da bo podłoga jest inna przy cabrio i ewentualnie to dało by radę ale to tą małą kabinę założyć, a Ty kolego przerabiałeś taki temat już ?

ale podłoga jest w samej kabinie, więc co ma do tego że jest to cabrio?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Damianek20
      Mam pytanie , czy ktoś z tu obecnych może wie czy grzybki i talerze z Zetora 7211 rozstawem śrub nadają się do Proximy cl 90 ? 
    • Przez Krizh
      Witam, chciałbym zapytać czy ktoś z Was montował może węższe koła do 7211 na oryginalne obręcze R28? Obecnie Zetor stoi na oponach 16.9 R28, a chciałbym zamontować nowe, wąskie jednakże bez konieczności kupna nowych obręczy. Prośba o pomoc i poradę.
    • Przez pupek
      Wspawywał ktoś haki CBM do oryginalnych cięgieł dolnych tych co maja przykręcane kule na 4 śruby?
    • Przez Łukasz_K
      Witam,
      montował ktoś tura Wol-Met 4.1 do 5340 w plastikowej masce?
      Miałbym kilka pytań.
    • Przez Myszek
      Witam serdecznie !
      Jestem tu nowy tak że nie krzyczcie jak coś źle napiszę.

Sprawa ma się tak:
      Posiadam zetora 3011 w którym bardzo mocno wyje tylny most,co na dłuższą metę jest męczące.Powiedzcie mi proszę,czy do zetora 3011 da się założyć atak z kołem talerzowym o skośnych zębach?np.taki co zakładają do C360? .
      Pytałem się o to kilku różnych fachowców i zdania są mocno podzielone-jedni twierdzą że pasuje a inni że nie. .Jest tu ktoś,lub polecacie kogoś z okolic rybnika/wodzisławia/jastrzębia zdroju co by umiał to wymienić? .Wolał bym to dać komuś kumatemu co wie co robi.

• Dodaj nową pozycję...
v