SosninSlimak Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Pronar 5340 zaprezentował się na targach Agro-Tech w Lublinie 5-6 marca, z cena promocyjną 120 000 netto.Ciągnik robi bardzo dobre wrażenie zarówno w kabinie jak i z zewnątrz, do tego świetny silnik i skrzynia... za takie pieniądze zostawia moim zdaniem konkurencje daleko w tyle No i masa... waży ponad 5ton
Kris94 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Muszę przyznać że ten nowy Pronar 5340 robi wrażenie. Myślę nad ciągnikiem 75-85km, Ursus c382, Farmtrac, case farmall A, NH TD5 itp ale teraz widzę że w obecnej promocji w podobnej cenie mógłbym mieć większego Pronara jednak niezbyt wiele o nim wiem. Na papierze wygląda super jak za tą cenę, podzespoły również markowe i dość sprawdzone jednak martwi mnie to czy całość ze sobą współgra, jak to działa w praktyce. Nie mam zbyt dobrej opinii nad ciągnikami pronaru jednak to dotyczy raczej starszych modeli, ciekawe jak będzie w tych. Wiem że ciągnik jest niedługo na rynku ale może kilka osób już go zakupiło. Jest tu jakiś użytkownik i mógłby się wypowiedzieć na jego temat ?
Kris94 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 @MgrLukash Widziałem w galerii że zakupiłeś ten ciągnik. Mógłbyś podzielić się pierwszymi wrażeniami lub jeśli już nim trochę popracowałeś jakimiś spostrzeżeniami ? (nie mogłem napisać na priv, nie wiem czy masz zablokowane wiadomości czy coś innnego więc może tutaj zauważysz i napisałbyś na priv bo chciałbym uzyskać kilka informacji). Jeśli są jeszcze jacyś użytkownicy to proszę o pisanie informacji na temat tego ciągnika. Ostatnio mocno mnie zainteresował ale oprócz danych technicznych i jednego testu na innym forum ciężko znaleźć jakieś informacje.
MgrLukash Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Miałem zapełnioną skrzynkę. Już trochę posprzątałem. Ale mogę i tu pisac. Ciągnik jest u nas od 13 maja i ma obecnie nie całe 35mth. Możesz podrzucic link do tego testu? Edytowane 5 Czerwca 2016 przez MgrLukash
MG1991 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 i jak twoim zdaniem wypada ten ciągnik? wart jest uwagi?
MgrLukash Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Jak za tą obecną cenę myślę iż warty uwagi szczególnie biorąc pod uwagę ceny konkurencji tzn: Zetora Forterry 110 i Farmtrac 7110 są znacznie wyższe. A porównanie do Proximy, NH TD5 czy Case Farmalla A jest bez sensu bo to ciągniki o klasę niżej od P5 O trwałości nie będę się wypowiadał bo ciągnik ma zaledwie 80mth.
tracker Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Na olxie są oferty na 5340 za 115 000 netto i to do negocjacji, ciągnik wersji podstawowej bez obciążników. Ile jeszcze można z tego modelu utargować, może ktoś ma cennik ile kosztuje wyposażenie dodatkowe i ładowacz LC-3?
MgrLukash Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Na wiele bym nie liczył że zejdą z ceny. Tak z pamięci napisze bo obecnego cennika nie mam: -ładowacz LC-3 - około 14500zł -siedzenie Grammer mechaniczne 1200zł -klimatyzacja około 5500zł -obciążniki przednie około 2500zł -przedni TUZ około 4700zł -zaczep automatyczny 900zł -siedzenie pasażera około 600zł -Pitonfix 1400zł Cenny netto Reszty nie pamiętam
Rekomendowane odpowiedzi
Nowe reflektory Pronar
Pronar